Go back

JONGE LEEUWEN SPELEN THUIS GELIJK TEGEN RFC LUIK

Tekst: Bart Leemans - Foto: Geoffrey Auret

Onze Jonge Leeuwen (U21) speelden vrijdagavond (02/02) een thuiswedstrijd tegen RFC Luik.

Assistent coach Bart Leemans blikt dit keer voor ons terug op de partij:

“In de eerste helft hadden onze Jonge Leeuwen vooral in het eerste halfuur het meeste balbezit. De bezoekers uit Luik zochten versneld de diepte in hun aanval. Dit zorgde er wel voor dat onze verdediging continu alert diende te zijn. Ondanks het balbezit dat we claimden, voorkwamen soms overhaaste beslissingen in de laatste pas dat we grote doelkansen kregen. We dwongen wel enkele hoekschoppen af, maar deze bereikten onvoldoende onze spelers met de nodige lengte. De eerste grote doelkans was voor de bezoekers, maar Beniest stond paraat. Meteen daarop speelde SKB een mooie aanval bij elkaar, maar Fall besloot nipt naast. Een scoreloos gelijkspel was de ruststand. Een logische tussenstand na een eerste helft zonder voldoende daadkracht van beide teams.”

“Na de rust kwamen Lu Junhui en Capa in de ploeg, De Weerdt en Rietdijk (blessure) bleven aan de kant. De vraag van teamcoach Bart Selleslags naar meer geloof in eigen kunnen werd onmiddellijk beantwoord met een gevaarlijke aanval die leidde tot de eerste hoekschop van de tweede helft. De afvallende bal werd door Khatir beheerst in doel getrapt, de 0-1-

voorsprong was een feit. Dit gaf onze jongens de kracht om op zoek te gaan naar een tweede doelpunt. Struylaart slaagde er echter niet in een grote mogelijkheid af te ronden. Lu Junhui, die niet verwacht had de bal in zijn voeten te krijgen, kon de rebound eveneens niet omzetten in een doelpunt. De bezoekers uit Luik gingen met de wind in de rug op zoek naar dreiging richting het Beverse doel. Die wind bleek een spelbepalende factor te worden, want rond het uur werd een hoekschop rechtstreeks in doel gekruld. Op dat moment toch wel een doelpunt dat letterlijk uit de lucht kwam vallen. De ingevallen Lun Junhui en zijn collega-flankspeler Zaman zorgden wel nog voor enkele dreigende acties, maar zonder succes. Luik beperkte zich tot het gebruiken van lange ballen om aanvallend iets te kunnen betekenen. Invallers Erkelens, Lully en Top kwamen naar het einde van de wedstrijd onze ietwat tactische aangepaste veldbezetting versterken. Toch bleef een grote doelkans op een tweede doelpunt uit. Beniest diende nog één keer gevat tussen te komen op de enige echte doelkans van de bezoekers in de tweede helft.”

“Een wedstrijd die we naar eigen gevoel hadden kunnen winnen, eindigde toch op een gelijkspel. De bezoekers uit Luik verdienden op basis van hun vechtlust zeker dat puntje, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat we dat beetje méér kwaliteit in onze spel misten om onze drive naar winst te vertalen in een driepunter.”

Opstelling SK Beveren:
Beniest, Ofosuhene, Khatir, Johnson, Rietdijk (46’ Capa), Fall, Willems, Struylaart (80’ Erkelens), De Weerdt (45’ Lu Junhui), Zaman (85’ Top), Soumahoro (80’ Lully)