Go back

GEEL-BLAUW VERLIEST IN EXTRA OEFENDUEL NIPT VAN WESTERLO

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Belga Image

SKB nam het vanmiddag in een extra oefenduel op tegen KVC Westerlo. Geel-blauw was in de eerste helft de dominantste ploeg en klom op voorsprong via een lobbaldoelpunt van Mertens. Na rust slaagde Westerlo erin de situatie om te keren. Doelpuntenmakers waren Chadli en Alcocer. Eindstand: 1-2.

De eerste kans in de partij kwam op naam van Salech, zijn schot vloog naast. Niet veel later probeerde Servais de spits opnieuw te bereiken, maar doelman Gillekens kon net op tijd ingrijpen. Halverwege de eerste helft dreigden de bezoekers een eerste keer. De knal van Haspolat eindigde hoog in een leeg vak E.

Niet veel later klom SKB op voorsprong. Vitanov verstuurde een prima dieptepass naar Mertens, de verdediger aarzelde niet en lobde de bal enig mooi over Gillekens in doel: 1-0. Even later kreeg Salech, opnieuw op aangeven van Vitanov, de kans om de score te verdubbelen, maar de spits besloot oog in oog met Gillekens nipt naast.

Westerlo probeerde op zoek te gaan naar de gelijkmaker, maar echt gevaar leverde dat niet op. Een schot van Jordanov ging naast, Deman kende geen probleem met een vrije trap van Chadli. Dassy blokte een uithaal van Alcocer, een gekraakt schot van Smekens ging nog naast. Ruststand: 1-0.

Bij de rust bleven Goncalves en Vitanov in de kleedkamer. Hun vervangers waren jeugdspeler Willems en tester Konneh.

De bordjes hingen in de tweede helft al snel opnieuw in evenwicht. Chadli duwde het leer beheerst in doel: 1-1. Onze Leeuwen konden na rust het leer veel minder in de ploeg houden. Chadli kreeg nogmaals de kans om uit te halen, maar de bal vloog over.

Iets voorbij het uur klommen de bezoekers op voorsprong. Na een prima aanval duwde Alcocer de bal voorbij Deman in doel: 1-2.

De vele wissels in het slotkwartier kwamen het spel niet ten goede. Van Langendonck, die het na rust had overgenomen van Gillekens, kende niet al te veel problemen met een laatste poging van Moistsrapishvili. Eindstand: 1-2

Opstelling SK Beveren:
Deman, Mertens, Servais (40’ Ertürk), Khatir, Wuytens, Geusens, Salech, Dassy, Vitanov (46’ Konneh), Moistsrapishvili, Goncalves (46’ Willems > 67’ Struylaart)

Scoreverloop:
26’ 1-0  Mertens
47’ 1-1 Chadli
64’ 1-2 Alcocer