Go back

CLUB STATEMENT

SK Beveren en de Pro League vragen burgemeester en voorzitter van Waregem met aandrang om fair play.

Zonet vernam onze club dat door het protest van de boeren onze supporters niet welkom zijn bij de wedstrijd Zulte Waregem – SK Beveren van morgenavond, omdat er onvoldoende politie-aanwezigheid kan gegarandeerd worden.

Als club begrijpen we dat voetbal niet altijd een prioriteit is in de samenleving en dat de politie op dit moment elders nodig is.

De club is er echter van overtuigd dat de enige juiste en eerlijke oplossing voor deze situatie van overmacht er in bestaat ofwel de veiligheid van ALLE fans te garanderen ofwel de wedstrijd uit te stellen.

Deze eenzijdige beslissing van de burgemeester voor een wedstrijd zonder verhoogd risico schept een zeer gevaarlijk precedent: elke burgemeester kan op deze manier een reden claimen om geen uitsupporters te ontvangen.

SK Beveren en de Pro League dringen er bij Kurt Van Ryckeghem, burgemeester van Waregem en Eddy Cordier, voorzitter van Zulte Waregem op aan om de beslissing te heroverwegen, zodat zowel de veiligheid van alle fans als de integriteit van het spel en de competitie gegarandeerd worden.

Samen pleiten we voor een oplossing die de essentie van sport respecteert: eenheid, eerlijkheid en respect voor iedereen.