Go back

JONGE LEEUWEN ZETTEN 2024 GOED IN MET OVERWINNING TEGEN DEINZE

Tekst: Bart Selleslags & Maarten Van Mieghem - Foto: Geoffrey Auret

Door de afgelasting van de vorige wedstrijd omwille van winterse weersomstandigheden speelden onze Jonge Leeuwen (U21) hun eerste competitiewedstrijd van 2024 pas op vrijdag 26 januari tegen SK Deinze.

De wedstrijd speelde zich af op “Le Cannonier” in Moeskroen. Deinze maakt immers dit seizoen gebruik van dit stadion om hun U21-thuiswedstrijden af te werken. Na een sterke afsluiter met 7 op 9 op het einde van 2023 was het een extra uitdaging om opnieuw aan te sluiten met een goed resultaat in dit stadion waar jarenlang professioneel voetbal werd gespeeld in Eerste Klasse.

Teamcoach Bart Selleslags blikt voor ons terug op de partij:

“Beide ploegen startten met aanvallende intenties aan de wedstrijd. De thuisploeg kende in zijn vertrouwde omgeving iets meer balbezit, maar kwam niet direct tot echte doelkansen. Onze Jonge Leeuwen stonden goed georganiseerd, hetgeen in het openingskwartier belangrijk was om de eerste wedstrijd sinds de winterstop goed te beginnen. Deinze slaagde erin een eerste doelkans te creëren met een voorzet vanop hun rechterflank gevolgd door een kopbal die net voorlangs ging. Mijn team wist het evenwicht te herstellen en zorgde voor dreiging zonder groot doelgevaar. Net op dat moment kwam Deinze wel tot scoren. Een voorzet werd aan de tweede paal voorbij doelman Lusamba tegenvoets binnengetrapt. Onze Jonge Leeuwen raakten niet van slag door deze achterstand en dreigden steeds meer, maar de assist of pre-assist was telkens te weinig efficiënt waardoor het steeds bij halve doelkansen bleef. Deinze lukte aan het einde van de tweede helft bijna een tweede doelpunt, maar doelman Lusamba redde gevat waardoor de ruststand 1-0 bleef.”

“Onze Jonge Leeuwen startten de tweede helft met geloof in eigen kunnen. Dit leverde na tien minuten de gelijkmaker op, nadat Struylaart en Soumahoro gevat druk hadden gezet op de thuisverdediging. Soumahoro plaatste de bal mooi naast de doelman in doel: 1-1. De thuisploeg zocht naar evenwicht, maar kreeg enkele minuten later een tweede tegentreffer te verwerken. Trari creëerde met een individuele loopactie ruimte om met een plaatsbal zijn doelpunt in deze wedstrijd mee te pikken. Flankaanvaller De Weerdt werd gewisseld voor Capa, ook de thuisploeg bracht twee nieuwe spelers binnen de lijnen. Deinze ging op zoek naar de gelijkmaker, maar zowel doelman als verdediging stonden paraat om dit doelgevaar op te vangen. Er ontstond extra ruimte, wat resulteerde in een derde doelpunt via een snelle tegenaanval. Na een onderlinge combinatie tussen Soumahoro en Trari kwam de bal via een subtiele baltoets van Capa tot bij Strylaart. De aanvallende middenvelder trapte de bal vanop de rand van het strafschopgebied gekruist in de bovenhoek van het doel: 1-3. Zaman, Lu Junhui en Beck kwamen nog op het terrein en zorgden samen met hun hardwerkende ploegmakkers dat de 1-3 op het scorebord bleef staan.”

“Een evenwichtige wedstrijd leverde vooral door een sterk vierde kwartier van onze Jonge Leeuwen de overwinning op. Deze collectieve prestatie met drie mooie doelpunten deden deugd na vier weken trainingsarbeid in afwachting van de eerste competitiewedstrijd in deze nieuwe jaargang. Een derde overwinning op rij zal onze jongens ongetwijfeld motiveren om de komende wedstrijden hard te blijven werken.”

Opstelling SK Beveren:
Lusamba, Ofosuhene, Khatir, Johnson, Rietdijk, Fall (80’ Zaman), Willems, Struylaart (85’ Beck), De Weerdt (65’ Capa), Trari, Soumahoro (85’ Lu Junhui)