Go back

SK BEVEREN – CLUB NXT (21/01): VOORBESCHOUWING + SELECTIE

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Brent Jolie

Morgen (21/01) staat de eerste thuiswedstrijd van 2024 op het programma. Om 19.15 uur fluit scheidsrechter Arne De Beuckelaer de partij op gang. Hij zal worden bijgestaan door de heren Kevin Dhondt en Michiel De Cuyper. Tom Stevens is de vierde official van dienst.

VOORBESCHOUWING

Vorige week keken we met z’n allen met spanning uit naar de eerste competitiewedstrijd van 2024. Iedereen vroeg zich af of onze Leeuwen ertoe in staat zouden zijn om hun sterke reeks, waarmee ze 2023 hadden afgesloten, verder te zetten. Ja, zo bleek, want met een 1-4-uitoverwinning bij SL16 slaagde SKB erin de remonte ook in het nieuwe jaar door te trekken.

Ondertussen sprokkelde geel-blauw in de laatste negen wedstrijden een zeer fraaie 23 op 27. Hiermee belandden onze Leeuwen op een vijfde plaats in het klassement. De Challenger Pro League moet ondertussen zowat de spannendste competitie van Europa zijn, want het verschil tussen de nummers één en acht bedroeg voor aanvang van deze speeldag amper vijf punten.

Daarom kan er morgen best gewonnen worden van Club NXT. Zeker geen evidentie, zo bleek nog vorig seizoen. De bezoekers hadden het de afgelopen speeldagen moeilijk, maar lieten dit seizoen ook reeds overwinningen optekenen tegen onder meer Deinze, Zulte Waregem en Lierse.

TICKETING

De loketten zullen op wedstrijddag geopend zijn. Toch raden we iedereen aan tickets steeds op voorhand aan te schaffen via skb.roboticket.com. Hierdoor vermijd je wachtrijen én de extra administratiekost van €5/ticket.

Meer praktische info lees je op DEZE pagina.

SELECTIE

Everton Luiz zit na zijn schorsingsdag terug in de kern. Coach De Decker kan ook opnieuw beroep doen op Giorgi Moistsrapishvili. Zijn blessure hoort tot het verleden.

Voor de partij van morgen rekent onze T1 op onderstaande 21 Leeuwen.