Go back

SKB ZET OOK NA WINTERSTOP STERKE REEKS VERDER

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto's: Brent Jolie & Belga Image

Onze Leeuwen hebben hun eerste competitiepartij van 2024 winnend kunnen afsluiten. In de eerste helft vonden Koyalipou en Hrncar de weg naar doel. Olivier milderde meteen na rust voor SL16, maar Ismaheel en nogmaals Koyalipou zorgden voor de 1-4-eindstand.

De aanwezige toeschouwers in het Stade de la Cité de l’Oie moesten niet lang wachten op de eerste kansen in de partij. Servais dreigde al na amper twee minuten voetballen, Epolo liet zich niet verrassen. Aan de overzijde kon Benfriha net niet bij een knap aangesneden voorzet.

De kansen volgden zich in de openingsfase in sneltempo op. Koyalipou haalde uit, al was Servais aanspelen wellicht een betere optie geweest. Niet veel later zette Servais Ismaheel op weg naar doel. De knal van de Nigeriaan was te onbesuisd en ging naast.

Koyalipou kon vervolgens meermaals uithalen, maar Epolo ging telkens goed plat. Een kopbal van Hrncar was niet succesvol. Ook de thuisploeg liet zich geregeld met snedige counters opmerken. Reus moest redding brengen op een poging van Ziani.

In de 20ste minuut was het uiteindelijk toch raak voor onze Leeuwen. Geusens vond Hrncar op de flank. De Slowaak duwde de bal in een tijd voor doel en Koyalipou kopte staalhard in de winkelhaak: 0-1.

Na het openingsdoelpunt trok SL16 meteen naar voren. Benfriha knalde hoog over na een sterke individuele actie. Aan de overzijde besloot Limbombe met rechts in de handen van Epolo.

Toch moesten de meegereisde SKB-supporters niet al te lang wachten op een nieuw doelpunt. In de 34ste minuut was het een tweede keer raak. Hrncar devieerde een hoekschop van Geusens in doel: 0-2.

Vlak voor rust had diezelfde Hrncar ook de 0-3 nog aan de voet, maar de Slowaak liet een grote kans op aangeven van Ismaheel liggen. SL16 ging in het slot van de eerste helft nadrukkelijk op zoek naar de aansluitingstreffer. Een uithaal van Ghalidi ging over, Bateau maakte een voorzet van Ziani onschadelijk. Ruststand: 0-2.

De tweede helft was nog geen minuut bezig of de thuisploeg slaagde er al in de aansluitingstreffer te scoren. Olivier liep zijn flank af, ging recht op doel en kon tot slot ook Reus verschalken: 1-2.

SKB reageerde meteen. Een afvallende bal belandde bij Servais, zijn knal ging over. Niet veel later had Koyalipou tot twee keer toe de 1-3 aan de voet, maar Epolo bracht spectaculair redding.

Geel-blauw kwam in de tweede helft iets moeilijker aan kansen, maar zo’n kwartier voor tijd sloegen onze Leeuwen een derde keer genadeloos toe. Limbombe schilderde de bal perfect op het hoofd van Ismaheel die Epolo kansloos liet: 1-3.

Amper vier minuten later voetbalde SKB opnieuw een schitterende aanval bij elkaar. Geusens lanceerde Hrncar met een heerlijke bal in de diepte. De Slowaak behield het overzicht en krulde het leer perfect voor doel. De aanstormende Koyalipou miste niet: 1-4.

In de slotfase werd een kopbal van Bateau nog in extremis weggewerkt, een vrije trap van Geusens ging nog naast. SKB boekt na de winterstop meteen opnieuw een prima zege en zet zo haar opmars in het klassement verder.

Volgende week zondag (21/01) neemt geel-blauw het thuis op tegen Club NXT. Tickets zijn reeds beschikbaar via skb.roboticket.com!

Opstelling SKB:
Reus, Bateau, Koyalipou (84’ Salech), Servais (79’ Çukur) Ismaheel (84’ Coopman), Limbombe, Geusens, Hrncar (84’ Mertens), Filipovic, Verstraete (71’ Wuytens), Goncalves

Scoreverloop:
20′ 0-1 Koyalipou
34′ 0-2 Hrncar
46′ 1-2 Olivier
74′ 1-3 Ismaheel
78′ 1-4 Koyalipou