Go back

SK BEVEREN HOUDT SCHIETOEFENING TEGEN REAL MURCIA

Tekst: Martijn De Jonge - Foto's: Geoffrey Auret

SK Beveren won vanochtend vlot de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe jaar. Op ‘winterstage’ in Spanje won het met 0-8 van Real Murcia CF. De doelpunten werden gescoord door Koyalipou (2), Salech, Servais (2), Limbombe en Çukur (2).

De eerste vijftien minuten werden een studieronde. SKB eiste de bal op, maar kon niet echt gevaarlijk zijn. Jay-Dee Geusens kreeg als eerste een mooie kans, maar zijn vrije trap van net buiten het zestienmetergebied trapte hij in de muur. De herneming van Yousef Salech ging nipt naast. Een drietal minuten later was het wél raak. Een mooi opwippertje van Sander Coopman werd door Goduine Koyalipou tegen de netten geduwd: 0-1. Een handvol minuten later kon spitsbroeder Salech de voorsprong verdubbelen. Hij zette een elfmeter om, nadat hijzelf foutief werd neergehaald. Murcia kon in de eerste helft weinig inbrengen tegen geel-blauw. Een afstandsschot werd door Beau Reus makkelijk verwerkt. De doelman aan de overzijde had meer moeite met een gelijkaardige poging van Jenthe Mertens, maar Beveren kon niet profiteren. Een voorzet van diezelfde Mertens leverde tien minuten voor rust wel een doelpunt op. Koyalipou tekende voor z’n tweede van de voormiddag. De Spanjaarden werden wat gefrustreerd en gingen aan het tacklen. Toafeek Ismaheel werd langs achteren neergehaald, een rode kaart was het logische gevolg. Ruststand: 0-3.

Na de pauze zagen we elf nieuwe namen bij SKB, maar ook bij Murcia stonden opnieuw elf spelers op het veld. Dat werd zo in het belang van de oefenpartij tussen beide ploegen afgesproken. Geel-blauw eiste opnieuw de bal op en domineerde. Afstandsschoten van Mathis Servais en Giorgi Moistsrapishvili misten richting, de kopballen van Huseyin Ertürk en Jakov Filipovic gingen net voorlangs. Net voor het uur was het wel opnieuw raak: Tiago Çukur gaf de bal perfect mee aan Servais en die werkte gedecideerd af: 0-4. Anthony Limbombe tekende nadien voor een typische Limbombe-actie, maar zijn schot eindigde nipt langs de verkeerde kant van de paal. Het lukte hem twee minuten later alsnog om de forfaitscore op het bord te zetten vanop de stip. Moistsrapishvili werd foutief neergehaald. Hij raakte bij deze fase geblesseerd en werd vervangen door Mertens. Twintig minuten voor tijd was de honger van onze Leeuwen nog steeds niet gestild. Een knappe voorzet van Servais werd door Çukur overtuigend tegen de touwen gejaagd: 0-6. Vrijwel direct nadien zagen we een knappe rush van de opnieuw ingevallen Mertens. Hij kwam oog in oog te staan met de doelman, maar was niet zelfzuchtig en gunde Çukur z’n tweede van de middag: 0-7. Het laatste wapenfeit was er eentje voor Servais. Na een fout op onze nummer acht ging de bal voor de derde keer (terecht) op de stip. Hij twijfelde niet en zette de 0-8-eindstand op het scorebord.

Opstelling SKB (1e helft):
Reus, Mertens, Bateau, Khatir, Goncalves, Verstraete, Geusens, Coopman, Ismaheel, Salech, Koyalipou

Opstelling SKB (2de helft):
Beniest, Hrncar, Wuytens, Filipovic, Dassy, Everton, Servais, Moistsrapishvili (65’ Mertens), Çukur, Ertürk, Limbombe

Scoreverloop:
17’ 0-1 Koyalipou
21’ 0-2 Salech
35’ 0-3 Koyalipou
51’ 0-4 Servais
60’ 0-5 Limbombe
67’ 0-6 Çukur
73’ 0-7 Çukur
80’ 0-8 Servais