Go back

SK BEVEREN EN FC UTRECHT HOUDEN ELKAAR IN EVENWICHT NA AANGENAAM KIJKSTUK

Tekst: Martijn De Jonge - Foto's: Geoffrey Auret

SK Beveren heeft de winterstage afgesloten met een mooi gelijkspel tegen FC Utrecht. Het werd zonet 4-4 onder de Spaanse zon. Deel één van de partij bestond uit 45 minuten, nadien volgden twee delen van een halfuur. Dat gaf beide ploegen de kans om nagenoeg iedereen speelminuten te geven. Bij SK Beveren kwam Giorgi Moistsrapishvili niet in actie door een kleine blessure. De doelpunten bij geel-blauw werden gescoord door Taofeek Ismaheel, Goduine Koyalipou (2) en Mathis Servais.

In het eerste deel was het SKB dat voor het eerst gevaarlijk kon zijn. Na één minuut noteerden we een goede actie van Koyalipou. Hij zag Servais infiltreren, maar die zag zijn schot afgeblokt worden. Na een terecht afgekeurd doelpunt van FC Utrecht was het opnieuw Beveren dat de neus aan het venster stak. Bryan Goncalves zag de Nederlandse goalie attent reageren op hoekschop, hij vermeed zo een Olympisch doelpunt van de Fransman. Na twintig minuten liet Beau Reus zich voor het eerst opmerken op een schot van Bart Ramselaar. Aan de overkant was het wel raak. Een knappe aanval van geel-blauw werd opgezet door Ismaheel. Hij speelde Koyalipou aan, vervolgens werd de bal meegegeven aan Servais die op zijn beurt Ismaheel opnieuw voor doel zag opduiken. De Nigeriaan bedankte door het openingsdoelpunt tegen de touwen te duwen: 1-0. SKB kreeg echter geen tijd om te genieten van deze voorsprong, want amper twee minuten later hingen de bordjes al in evenwicht. Op een messcherpe counter maakte Romeny er 1-1 van. Geel-blauw reageerde meteen via Koyalipou, maar de scheidsrechter zag voorafgaand buitenspel. Utrecht klom net na het halfuur op voorsprong via Bozdogan. Hij verraste Reus met een scherp aangesneden vrije trap, 1-2. Nog voor de eerste rustpauze kon geel-blauw tweemaal dreigen. Na geklungel in de Nederlandse defensie, reageerde Ismaheel attent. Onzelfzuchtig schotelde hij Koyalipou de 2-2 voor. Een hoekschop van Jay-Dee Geusens werd vlak voor het rustsignaal nog door Jakov Filipovic in het zijnet gekopt.

Bij de start van het tweede deel van de wedstrijd kwam Dries Wuytens in de plaats van Filipovic in de ploeg. Na een studieronde van tien minuten was het weer meteen raak voor Beveren. Slecht uitvoetballen van de Nederlanders werd de inleiding tot het tweede doelpunt van Koyalipou. De manier waarop hij de bal tegen de netten trapte, mocht er zeker wezen: 3-2. Opnieuw reageerde Utrecht vrijwel meteen. Een pegel van El Karouani zorgde voor de 3-3-gelijkstand. Halfweg het tweede deel was er een knappe rush van captain Sheldon Bateau. Hij werd diep gestoken door Anthony Limbombe, gooide de bal scherp voor en zorgde voor het oververdiende doelpunt van Mathis Servais: 4-3.

Het derde en laatste deel van de wedstrijd was er eentje met minder kansen, te wijten ook aan de vele wissels. Toch slaagde Utrecht er in het slot alsnog in om de stand in evenwicht te brengen. Maxim Deman reageerde initieel zeer knap op een hoekschop, maar de herneming van Andersen was voor de goalie onhoudbaar: 4-4, meteen het einde van een aangenaam kijkstuk!

De talrijk opgekomen supporters werden verwend met acht doelpunten. Bovendien werden er nog drie doelpunt afgekeurd voor buitenspel. Dit was meteen ook het einde van de winterstage voor SKB. Morgen zetten onze Leeuwen weer voet op Belgische bodem.

Opstelling SKB:
Reus (75’ Deman), Bateau (90’ Khatir), Koyalipou (60’ Salech), Servais (90’ Erturk), Ismaheel (75’ Cukur), Limbombe (60’ Coopman), Geussens, Hrncar (60’ Mertens), Filipovic (46’ Wuytens), Verstraete (60’ Everton), Goncalves (75’ Dassy)

Scoreverloop:
23′ 1-0 Ismaheel
25′ 1-1 Romeny
35′ 1-2 Bozdogan
39′ 2-2 Koyalipou
57′ 3-2 Koyalipou
58′ 3-3 El Karouani
62′ 4-3 Servais
98′ 4-4 Andersen