Go back

SL16 FC – SK BEVEREN (13/01): VOORBESCHOUWING + SELECTIE

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Brent Jolie

Morgen (13/01) trekken onze Leeuwen naar Visé om het in het Stade de la Cité de l’Oie op te nemen tegen SL16 FC. Om 16.00 uur fluit scheidsrechter Simon Bourdeaud’Hui de wedstrijd op gang. Opgelet! Voor de ontmoeting met SL16 geldt een verplichte buscombiregeling.

VOORBESCHOUWING

Morgen hervat voor onze Leeuwen de Challenger Pro League. Na een deugddoende stage in Campoamor waarin twee oefenwedstrijden werden afgewerkt, staat nu opnieuw het echte werk op het programma.

Geel-blauw neemt het morgen op tegen SL16 FC. De Luikenaars staan met 15 punten momenteel op een twaalfde plaats in de stand. De laatste weken presteren de Rouches vrij wisselvallig. Zo leverden de laatste twee wedstrijden van 2023 tegen Deinze en Dender geen driepunters op. Verrassend genoeg trok SL16 begin december thuis tegen Beerschot wél aan het langste eind. De eerste tegenstander van 2024 mag morgen dus geenszins onderschat worden.

Tijdens de winterstage won geel-blauw van het Spaanse Murcia en speelde het gelijk tegen Utrecht. Het wordt uitkijken of onze Leeuwen tegen SL16 hun sterke reeks kunnen verderzetten. In de laatste acht wedstrijden pakte geel-blauw 20 op 24. Hiermee slaagde SKB erin opnieuw aansluiting te vinden met de top 6 in de stand.

PRAKTISCHE INFO

Voor deze wedstrijd geldt een verplichte buscombiregeling. Tickets konden enkel aangeschaft worden via erkende supportersclubs die morgen de verplaatsing maken.

SELECTIENIEUWS

Coach De Decker kan morgen in Visé geen beroep doen op middenvelder Everton Luiz. De Braziliaan slikte tegen Jong Genk zijn vijfde gele kaart van het seizoen en moet hierdoor een wedstrijd vanuit de tribunes volgen. Ook Giorgi Moistrapishvili moet verstek geven. De Georgiër ondervindt nog lichte hinder en zal volgende week terug aansluiten.

Voor de partij van morgen rekent onze T1 op onderstaande 21 Leeuwen.