Go back

CLUB NXT TREKT OP DE FREETHIEL AAN HET LANGSTE EIND

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto's: Brent Jolie

Geel-blauw is er in haar eerste thuiswedstrijd van het nieuwe jaar niet in geslaagd om de drie punten thuis te houden. Beide teams troffen in de eerste helft het doelhout. Al vroeg in de tweede helft incasseerde Verstraete twee gele kaarten waardoor geel-blauw meer dan een half uur met z’n tienen verder moest. Club NXT profiteerde al snel van het numerieke overtal. Barbera opende de score, in het slot van de partij legde Homma nog de 0-2-eindstand vast.

Onze Leeuwen eisten in de beginfase van de partij het balbezit op. Dat resulteerde meteen in enkele hoekschoppen. Bij één van deze corners moest Shinton met de vuisten ingrijpen op een kopbal van Koyalipou. Ismaheel zette nog voor het kwartier een knappe individuele actie op, zijn lage uithaal ging voorlangs.

Club NXT kwam stilaan beter in de partij, maar echt gevaar leverde dat aanvankelijk niet op. Na een plaatsbal van Geusens, die opnieuw voorlangs ging, was dat plots wél het geval. Barbera kreeg teveel ruimte en haalde uit. De Spanjaard zag zijn knal uiteenspatten op de deklat.

Op het halfuur ging Geusens bij een vrije trap achter de bal staan. De jonge Limburger haalde bijzonder krachtig uit, maar zag zijn pegel eveneens stranden op het doelhout. Niet veel later omspeelde Koyalipou vlot zijn rechtstreekse tegenstander, Servais kon helaas niet goed bij de voorzet.

In de laatste vijf minuten van de eerste helft speelde vooral bezoeker Homma zich nog in de kijker. Eerst knalde hij na een knappe actie voorlangs. Niet veel later kreeg de Japanner opnieuw teveel vrijheid. Reus kon maar net op tijd redding brengen op het afgeweken schot van de Japanner. Ruststand: 0-0.

Geel-blauw trok van bij de start van de tweede helft meteen naar voren. Servais kon een knal van Goncalves net niet tussen de palen deviëren, een uithaal van Geusens ging naast. Niet veel later volgde een nieuwe kans voor de thuisploeg. Shinton ging goed plat op een poging van Koyalipou.

Na 56 minuten voetballen moest geel-blauw plots met een mannetje minder verder. Verstraete, die drie minuten eerder geel had gekregen, gleed uit en kwam hierdoor in botsing met een Brugse tegenstander. Scheidsrechter De Beuckelaer toonde de middenvelder prompt zijn tweede gele kaart van de partij. SKB bleef niet bij de pakken zitten en trok alsnog meteen naar voren. Shinton moest erg attent reageren op een voorzet van Goncalves.

Toch kon Club NXT haar numerieke overtal snel verzilveren, al kwam er toch ook wel wat geluk bij kijken. Na een afgeweken voorzet en gekraakt schot, belandde het leer uiteindelijk bij Barbera. De Spanjaard twijfelde niet en verschalkte Reus met een botsende bal: 0-1.

In de 68ste minuut kon de pas ingevallen Çukur oprukken richting het doel van Shinton, de Brugse goalie liet zich niet verrassen. Ondertussen werd er op het veld steeds meer gebikkeld. Bateau en Servais kregen beiden een geel karton onder de neus geduwd.

Met nog zeventien minuten op de klok claimden de thuissupporters een strafschop na handspel in de zestien. De scheidsrechter ging hier echter niet op in. Geusens haalde nogmaals uit, opnieuw bracht Shinton redding.

In het slot nam SKB risico’s waardoor Club NXT een aantal keer gevaarlijk kon uitbreken. Et-Taibi trof het zijnet. Mertens leek in de extra time alsnog de gelijkmaker te kunnen binnenduwen, maar de verdediger kon niet goed bij de bal. Bezoeker Homma schudde in de slotseconden nog een weergaloze dribbel uit zijn schoenen. De Japanner bekroonde zijn wedstrijd met een doelpunt: 0-2, meteen ook de eindstand.

Vrijdag (26/01) trekt SKB naar Francs Borains. Tickets zijn nu reeds beschikbaar via skb.roboticket.com.

Opstelling SK Beveren:
Reus, Bateau, Koyalipou, Servais (81’ Coopman), Ismaheel, Limbombe (68’ Çukur), Geusens, Hrncar (78’ Mertens), Filipovic (78’ Luiz), Verstraete, Goncalves

Scoreverloop:
62′ 0-1 Barbera
90+3′ 0-2 Homma