Go back

FRANCS BORAINS – SK BEVEREN (26/01): VOORBESCHOUWING + SELECTIE

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Brent Jolie

Morgen (26/01) trekken onze Leeuwen naar Boussu om het in het Robert Urbainstadion op te nemen tegen Royal Francs Borains. Om 20.00 uur fluit scheidsrechter Laurent Willems de wedstrijd op gang. Voor de ontmoeting met RFB geldt geen verplichte buscombiregeling.

VOORBESCHOUWING

Club NXT maakte vorige week een einde aan de geweldige reeks van onze Leeuwen. Met 29 punten staat geel-blauw momenteel op een zesde plek In de stand. In het klassement blijft het bijzonder spannnend. Nog steeds staat de top 8 binnen vijf punten van elkaar.

Francs Borains, de tegenstander op speeldag 19, sprokkelde dit seizoen tot nu toe 16 punten. De groen-witten verzamelden deze punten vooral in het eerste deel van de heenronde, want het team van voorzitter Georges-Louis Bouchez kende eind 2023 een bijzonder moeilijke periode. RFB verloor maar liefst vijf keer op rij.

Het nieuwe jaar zorgde echter voor een kentering. Op bezoek bij Seraing won Francs Borains de eerste wedstrijd van 2024 met een klinkende 1-5-overwinning. Vorig weekend kwamen de Henegouwers niet in actie. Hun partij tegen KV Oostende werd omwille van het vriesweer afgelast.

Benieuwd of onze Leeuwen tegen Francs Borains opnieuw kunnen aanknopen met een overwinning!

BELANGRIJKE UPDATE

Francs Borains liet ons weten dat de gebruikelijke toegangsweg naar de bezoekersparking momenteel niet beschikbaar is. Door deze plotse wijziging moest ook de ticketverkoop per direct worden afgesloten. Het is dus niet meer mogelijk tickets aan te schaffen voor de wedstrijd van vanavond.

Om de bezoekersparking en de toegang tot het bezoekersvak te bereiken, wordt gevraagd om volgende route te volgen: Rue de Dour > Rue de Saint-Antoine > voorbij het stadion rechtsaf (zie afbeelding)

SELECTIE

Coach De Decker kan morgen geen beroep doen op middenvelder Louis Verstraete. Hij mist de partij tegen Francs Borains door de rode kaart die hij vorige week opliep tegen Club NXT.

Onze T1 selecteerde voor de wedstrijd van speeldag 19 onderstaande 21 Leeuwen.