SKB BOTST OP UITGEKOOKT FRANCS BORAINS

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto's: Brent Jolie

Geel-blauw is er vanavond niet in geslaagd om de drie punten te pakken tegen Francs Borains. De thuisploeg scoorde al in het openingskwartier twee keer. Massolin en Lavie waren de doelpuntenmakers. Na rust ging geel-blauw op zoek naar de aansluitingstreffer, maar het was Francs Borains dat nog een derde doelpunt wist te scoren. Massolin krulde het leer een tweede keer fraai tegen de touwen. Eindstand: 3-0.

De wedstrijd begon vanavond bijzonder slecht voor onze Leeuwen. In de derde minuut krulde Massolin een vrije trap perfect in de winkelhaak, nog voor het kwartier kon de thuisploeg de score al verdubbelen. Lavie kopte de 2-0 in de rebound voorbij Reus.

Na deze dubbele voorsprong liet Francs Borains de bal aan geel-blauw. Toch was het voor de meegereisde supporters lang wachten op een eerste echte kans. Op het halfuur kwamen onze Leeuwen plotsklaps dicht bij de aansluitingstreffer, maar Saussez ranselde de kopbal van Hrncar knap uit doel.

De thuisploeg bleef vervolgens voor dreiging zorgen. Een knal van Healy vloog over, Reus bracht redding op een inzet van Kadiri. Vlak voor rust kende Saussez geen problemen met een schotje van Koyalipou. Ruststand: 2-0.

Onze Leeuwen waren onherkenbaar in de eerste helft. Coach De Decker greep bij de rust dan ook stevig in en bracht maar liefst vier nieuwe krachten tussen de lijnen. Çukur, Limbombe, Goncalves en Filipovic bleven in de kleedkamer. Mertens, Servais, Wuytens en Salech kwamen in hun plaats.

Met de vier nieuwkomers in hun rangen trok geel-blauw meteen naar voor. Mertens kon al vlug een eerste keer uithalen, zijn knal vloog recht op Saussez. Niet veel later was het de beurt aan Koyalipou, opnieuw stond de thuisdoelman pal. SKB vertoefde op de helft van de thuisploeg. Een nieuwe kopbal van Koyalipou ging nipt over, een poging van Hrncar werd afgeblokt.

Op het uur volgde echter de doodsteek. Massolin, die in de eerste helft de score al fraai had geopend, kreeg te veel ruimte en knalde de bal andermaal enig mooi voorbij Reus in doel: 3-0.

SKB probeerde in het laatste halfuur van de partij de bakens nog te verzetten, maar het thuisblok hield goed stand. Salech kreeg op aangeven van Mertens nog dé kans op de eerredder, maar zijn poging ging nipt over. Aan de overzijde moest ook Reus meermaals gevat tussenbeide komen om zwaardere eindcijfers te voorkomen.

Tot slot vloog een knappe uithaal van Servais nog rakelings langs de kruising en ging Saussez goed plat op een knal van Geusens. Eindstand: 3-0.

Volgende week wacht een nieuwe uitwedstrijd. Op zaterdag 3 februari neemt geel-blauw het in de Elindus Arena op tegen Zulte Waregem.