Go back

WELKOM OP DE FREETHIEL, KYLIAN HAZARD!

Tekst: Maarten Van Mieghem - Visual: Geoffrey Auret

Op de laatste dag van de transfermarkt haalt SK Beveren een extra aanvallend ingestelde speler naar de Freethiel. Geel-blauw huurt Kylian Hazard (28) een half seizoen van RWD Molenbeek.

Kylian Hazard heeft al er al een aardige carrière in het Belgisch voetbal opzitten. Nadat hij bij Tubeke en Lille werd opgeleid, debuteerde hij in 2013 bij White Star Bruxelles. Een jaar later trok de pocketaanvaller naar Zulte Waregem waar hij zijn debuut in de Belgische Eerste Klasse maakte. Na een tweejarig avontuur bij het Hongaarse Ujpest trok de Belg naar Chelsea.

In 2018 keerde Hazard terug naar België om bij Cercle Brugge aan de slag te gaan. Voor de vereniging speelde hij 68 wedstrijden op het hoogste niveau. Eind januari 2022 vertrok de aanvaller naar RWD Molenbeek. Hij speelde er eerste op huurbasis, later kreeg hij er een tweejarig contract aangeboden.

Sportief directeur Tom Van den Abbeele:

“Met Kylian Hazard halen we een speler die geen introductie nodig heeft. Kylian is een speler met uitzonderlijke kwaliteiten, zoals hij vorig seizoen met zes doelpunten en zeven assists in de tien wedstrijden van de Promotion Play-offs van de Challenger Pro League nog liet zien. Kylian is voor ons een opportuniteit. Hij is na zijn blessure al een heel eind gevorderd in zijn revalidatie en werkt elke dag keihard om sterker en fitter terug te keren op het veld. Samen met onze medische staf en de begeleiding van REV zullen wij Kylian ondersteunen in de finale fase van zijn revalidatie. We weten dat hij nog even nodig heeft en willen geen stappen overslaan, maar het doel is duidelijk: Kylian Hazard in optimale omstandigheden begeleiden, zodat hij belangrijk kan zijn voor SK Beveren en ons kan helpen onze doelstellingen voor dit seizoen te behalen.”

Welkom op de Freethiel, Kylian!

KYLIAN HAZARD JOINS BEVEREN!

On the final day of the mercato, SK Beveren secures an additional attacking player. Yellow-blue has signed Kylian Hazard (28) on loan from RWD Molenbeek for the second half of the season.

Kylian Hazard has already had a noteworthy career in Belgian football. After being trained at Tubeke and Lille, he made his debut in 2013 with White Star Bruxelles. A year later, the forward moved to Zulte Waregem, where he made his debut in the Belgian Pro League. After a two-year adventure with Hungarian club Ujpest, the Belgian joined Chelsea.

In 2018, Hazard returned to Belgium to join Cercle Brugge. He played 68 matches at the highest level for the club. At the end of January 2022, the forward moved to RWD Molenbeek. Initially on loan, he was later offered a two-year contract.

Sporting Director Tom Van den Abbeele:

“With Kylian Hazard, we bring in a player who needs no introduction. Kylian is a player with exceptional qualities, as evidenced by his performance last season with six goals and seven assists in the ten matches of the Promotion Play-offs of the Challenger Pro League. Kylian is an opportunity for us. Despite his injury, he has made significant progress in his rehabilitation and works tirelessly every day to return to the field stronger and fitter. Alongside our medical staff and the guidance of REV, we will support Kylian in the final phase of his recovery. We understand that he still needs some time, and we are committed to not skipping any steps, but the goal is clear: to guide Kylian Hazard under optimal conditions so that he can be crucial for SK Beveren and help us achieve our objectives for this season.”

Welcome to the Freethiel, Kylian!