Go back

ZULTE WAREGEM – SK BEVEREN (03/02): VOORBESCHOUWING + SELECTIE

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Brent Jolie

Morgen (03/02) trekken onze Leeuwen naar de Elindus Arena om het op te nemen tegen Zulte Waregem. Scheidsrechter Wim Smet zal om 20.30 uur de partij op gang fluiten.

VOORBESCHOUWING

De eerste partij na de winterstop verliep prima voor onze Leeuwen. Met een 1-4-uitoverwinning tegen SL16 werd 2024 goed ingezet. Een week later sputterde de Beverse motor tegen Club NXT echter een eerste keer. Op bezoek bij Francs Borains volgde een week later een complete offday.

Morgen volgt met een nieuwe uitwedstrijd in Waregem alweer een pittige opdracht voor geel-blauw. In de heenronde trok de gedoodverfde promovendus op de Freethiel immers vlot aan het langste eind. Essevee won met 0-3. Het wordt uitkijken hoe onze Leeuwen het er in de tweede confrontatie van dit seizoen vanaf zullen brengen.

Zulte Waregem staat momenteel met 36 punten helemaal bovenaan in het klassement. Ze delen de eerste plaats met Beerschot dat weliswaar nog een wedstrijd te goed heeft. Na de winterbreak verloor het team van Vincent Euvrard ietwat verrassend van Oostende. Een week later volgde een puntendeling met Jong Genk. Op de vorige speeldag knoopte Zulte Waregem echter opnieuw aan met een overwinning. Op bezoek bij RFC Luik won Essevee met 0-2.

SELECTIE

Van alle nieuwkomers op transfer deadline day zit Erdon Daci meteen in de selectie. De aanvaller maakt deel uit van de 21-koppige selectie voor de partij van morgen tegen Zulte Waregem.

Coach Wim De Decker kan in deze match opnieuw beroep doen op Louis Verstraete. De middenvelder is er opnieuw bij, nadat hij de wedstrijd van vorige week tegen Francs Borains door schorsing vanuit de tribunes moest volgen.