SKB BOEKT DEUGDDOENDE ZEGE IN WAREGEM

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto's: Brent Jolie

Onze Leeuwen zijn er vanavond in geslaagd om opnieuw aan te knopen met een overwinning. Geel-blauw versloeg Zulte Waregem in eigen huis. Koyalipou zette SKB met een krachtige kopbal na een kwartier op voorsprong. Essevee ging op zoek naar de gelijkmaker, maar de Beverse verdediging gaf geen kik. Eindstand: 0-1.

In de openingsfase van de partij tastten beide teams elkaar traditiegetrouw wat af. Buiten een gekraakt schot van Brüls vielen er in de eerste tien minuten geen kansen te noteren.

Aan de overzijde was de eerste kans voor geel-blauw meteen raak. Na een lang uitgesponnen aanval krulde Goncalves het leer perfect voor doel, Koyalipou kopte de 0-1 staalhard voorbij doelman De Wolf.

De thuisploeg reageerde met een gevaarlijke vrije trap van Brüls. Ook geel-blauw dreigde via een stilstaande fase. Daci kopte naast op aangeven van Goncalves. Onze nieuwe aanvaller werd meteen goed in het spel betrokken. Niet veel later bediende ook Ismaheel hem voor doel, opnieuw ging zijn kopbal over.

In de 33ste minuut kreeg Zulte Waregem plots dé kans om de bordjes in evenwicht te brengen. Doelman Reus kwam echter goed uit en pakte oog in oog met Machado uit met een geweldige parade.

In het slot van de eerste helft vertoefde de thuisploeg veelal op de helft van SKB, maar onze Leeuwen gooiden lijf en leden in de strijd om een doelpunt te verhinderen.

In het absolute slot van de eerste helft lanceerde Koyalipou Ismaheel. De Nigeriaan werd echter afgevlagd voor buitenspel, onterecht zo bleek op de beelden. Zeer jammer, want een veelbelovende aanval werd zo in de kiem gesmoord. Zo bleef de stand bij de rust: 0-1.

Onze Leeuwen kwamen na rust gretig uit de kleedkamer. Geel-blauw voetbalde meerdere snedige aanvallen bij elkaar, maar precisie bij de laatste pass ontbrak. Ondertussen ving SKB de thuisploeg vanuit een prima organisatie op. Echte kansen vielen niet te noteren.

In de laatste tien minuten van de partij voerde Essevee de druk steeds meer op, maar elke voorzet werd door onze Leeuwen secuur weggewerkt. Een zeldzame uithaal van Gavriel ging hoog over.

In de extra time werd een poging van doelpuntenmaker Koyalipou nog afgeblokt, Coopman knalde in de herneming nog over. Eindstand: 0-1.

Na twee opeenvolgende nederlagen hebben onze Leeuwen, aangemoedigd door aanhoudende gezangen van de aanwezige Beverse fans, een cruciale overwinning weten te behalen.

Volgende week zaterdag (10/02) ontvangt geel-blauw tijdens de SKB Schools Day Lierse K. in het Freethielstadion.

Mini-abonnementen en tickets zijn beschikbaar via skb.roboticket.com.