Go back

SFEERVOLLE FREETHIEL VIERT NIEUWE DRIEPUNTER

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto's: Gilles Van der Coelden

De SKB Schools Day is een voltreffer geworden! Na de driepunter tegen Zulte Waregem werd ook Lierse in eigen huis opzij gezet. Filipovic en Koyalipou zorgden voor een dubbele voorsprong, Sow lukte vlak voor rust de aansluitingstreffer. Lierse kwam gretig uit de kleedkamer, maar invaller Servais besliste de partij met zijn eerste doelpunt voor SKB. Eindstand: 3-1.

In een bijzonder sfeervol Freethielstadion eiste de thuisploeg het balbezit meteen op. Daci kon als eerste dreigen, Teunckens ging goed plat op de uithaal van de nieuwkomer. Lierse reageerde meteen via Van Acker. Ook Reus liet zich niet verrassen. Na 13 minuten kon Sow plots alleen oprukken richting het Beverse doel, gelukkig voor geel-blauw kreeg de spits het leer niet onder controle.

In de 21ste minuut ging het dak er een eerste keer af op de Freethiel. Filipovic kopte een vrije trap van Goncalves via de deklat hard in doel: 1-0! Twee minuten later was het al opnieuw feest. Verstraete lanceerde topschutter Koyalipou. De aanvaller uit de Centraal-Afrikaanse Republiek kapte naar binnen en knalde de bal staalhard voorbij Teunckens in de verste hoek: 2-0!

Geel-blauw had de smaak te pakken en ging op zoek naar een derde treffer. Een scherpe voorzet van Verstraete kende geen vervolg, een knal van Ismaheel ging aan de verste paal naast. Toch was het voor onze Leeuwen opletten geblazen. Filipovic moest tien minuten voor rust met een fantastische tackle de aalvlugge Sow een halt toeroepen. Vijf minuten later frommelde diezelfde Sow de bal alsnog in doel: 2-1, meteen ook de ruststand.

Lierse begon erg gretig aan de tweede helft. Na zes minuten voetballen kon Brebels uithalen, Sow duwde de bal tegen de touwen. Gelukkig voor SKB ging de vlag in de hoogte, geen 2-2 dus.

Geel-blauw liet het leer aan de bezoekers en loerde op een tegenprik. Een schot van Koyalipou werd bij een van deze counters afgeblokt, voorzetten van Limbombe en Ismaheel werden door Teunckens onschadelijk gemaakt.

Dertien minuten voor tijd was het vanmiddag dan toch een derde keer raak. Ismaheel leverde de perfecte assist af voor de pas ingevallen Servais. De Namenaar kapte naar zijn linker en slaagde erin zijn eerste doelpunt voor geel-blauw tegen de touwen te knallen: 3-1!

Na deze derde goal kwam de driepunter nooit echt meer in gevaar, al moest Reus nog twee keer alles uit de gast halen om Kireev het scoren te beletten. Ook Ismaheel kwam in de extra time nog dicht bij een vierde doelpunt. Eindstand: 3-1.

Volgende week zaterdag (17/02) trekken onze Leeuwen naar het Dender Football Complex. Om 20.00 uur nemen ze het op tegen FCV Dender.

Voor deze partij geldt geen verplichte buscombiregeling. Tickets zijn beschikbaar via skb.roboticket.com.

Opstelling SK Beveren:
Reus, Bateau, Luiz (86’ Vitanov), Koyalipou (82’ Salech), Daci (70’ Servais), Ismaheel, Limbombe (86’ Mertens), Hrncar (82’ Wuytens), Filipovic, Verstraete, Goncalves

Scoreverloop:
21′ 1-0 Filipovic
23′ 2-0 Koyalipou
40′ 2-1 Sow
77′ 3-1 Servais