SKB VERLIEST VAN DENDER MET KLEINSTE VERSCHIL

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto's: Brent Jolie

Geel-blauw is er vanavond niet in geslaagd om op bezoek bij Dender een derde overwinning op rij te boeken. In de eerste helft waren de beste kansen voor onze Leeuwen, maar de netten trilden niet. Op het uur kwam Dender op voorsprong, nadat Luiz het leer ongelukkig voorbij Reus devieerde. Het Beverse slotoffensief mocht niet meer baten. Eindstand: 1-0.

Lang moesten de talrijk meegereisde supporters niet wachten op een eerste kans in de partij. Daci zette Hrncar alleen voor doel, Gies pareerde gevat. Aan de overzijde moest ook Reus al snel in actie komen. Onze doelman ging goed plat bij een poging van Nsimba. Niet veel later volgde meteen een nieuwe kans. Een lage schuiver van Koyalipou ging nipt voorlangs.

Na de felle openingsfase viel de partij wat stil. Halverwege de eerste helft schreeuwde de Beverse aanhang plots voor een strafschop. Terecht, zo bleek uit de beelden. Hens beroerde een voorzet van Limbombe met de arm, scheidsrechter Stevens wees echter onbegrijpelijk niet naar de stip.

Na deze fase voetbalden beide teams nog enkele halve kansen bij elkaar, maar grote doelpogingen vielen tot de slotminuut van de eerste helft niet meer te noteren.

Vlak voor rust moest Gies nog een schot van Ismaheel met de voet afstoppen, in de herneming klemde de doelman een knal van Goncalves in twee tijden. Ruststand: 0-0.

Dender kwam na rust scherp uit de kleedkamer. Gelukkig voor geel-blauw miste Nsimba, na een prima rush en voorzet van Myny, zijn controle. Reus moest uitpakken met een geweldige reflex om M’Barki het scoren te beletten.

Enkele minuten later moest onze doelman zich alsnog gewonnen geven, nadat Everton Luiz een voorzet vanop links ongelukkig in doel devieerde.

Coach De Decker probeerde de bakens nog te verzetten door enkele wissels door te voeren. De druk werd opgevoerd, maar verder dan een pegel van Limbombe kwam geel-blauw niet meer. Eindstand: 1-0.

Vrijdag (23/02) staat de volgende wedstrijd op het programma. Om 20.00 uur neemt SKB het in eigen huis op tegen KMSK Deinze. Tickets zijn beschikbaar via skb.roboticket.com.