Go back

RFC LUIK – SK BEVEREN (31/03): VOORBESCHOUWING + SELECTIE

Morgen (31/03) trekken onze Leeuwen naar het Stade de Rocourt om het op te nemen tegen RFC Luik. Scheidsrechter Matonga Simonini zal om 19.15 uur de partij op gang fluiten. Voor deze ontmoeting geldt een verplichte buscombiregeling. De bussen vertrekken morgen stipt om 16.30 uur aan het Themacafé.

VOORBESCHOUWING

Morgen staat voor geel-blauw alweer een nieuwe do-or-die-wedstrijd op het programma. Met RFC Luik wacht SKB opnieuw geen makkelijke opgave, want in de heenronde trokken de Luikenaars op de Freethiel aan het langste eind. In de absolute slotfase bezorgde Cascio RFCL de drie punten.

De afgelopen maanden liet RFC Luik vrij wisselvallige resultaten optekenen. Toch trokken ze in 2024 al vier keer aan het langste eind. Zo werden Patro Eisden, KV Oostende, RFC Seraing en KMSK Deinze verslagen. Voor Zulte Waregem, Beerschot en Lommel moesten de Luikenaars het hoofd buigen, tegen RSCA Futures en SL16 sprokkelden ze een punt.

Na 26 speeldagen staat Luik met 39 punten op exact dezelfde hoogte als geel-blauw in de stand. Beide teams koesteren nog de hoop om zich de komende weken alsnog te verzekeren van een play-offticket. De inzet van de partij van morgen is hiermee dan ook zonneklaar.

SELECTIE

T1 Wim De Decker kan morgen geen beroep doen op Bryan Goncalves. Het Disciplinair Comité van de KBVB legde de verdediger, na een overtreding in de slotfase van de thuiswedstrijd tegen KV Oostende, een schorsing op van drie speeldagen waarvan één effectief. De Fransman moet de partij tegen RFC Luik dus noodgedwongen aan zich voorbij laten gaan.

Sander Coopman zit eveneens niet in de selectie. De aanvallende middenvelder liep deze week op training een lichte kuitblessure op.

Voor de wedstrijd van speeldag 27 rekent onze coach op onderstaande 20 Leeuwen.