Go back

SKB NEEMT SAMEN MET UNION DEEL AAN PILOOTPROJECT ROND INCLUSIVITEIT

Campagnevideo: Geoffrey Auret

SK Beveren neemt samen met Union Saint-Gilloise het voortouw om als club nog meer aandacht te hebben voor inclusiviteit, meer specifiek voor mensen uit de LGBTQIA+ community. In samenwerking met de Pro League sloot SK Beveren zich aan bij het Europese project ‘All-in & Win’.

ALL-IN & WIN

De Pro League besloot dit seizoen in te stappen in het project ‘All-In & Win’. Dit Europese project verenigt zowel de hockeywereld als het voetbal met deelnemers uit Roemenië, Tsjechië, Spanje, Nederland, Duitsland en België.

Het All-In & Win project heeft als doel concrete handvaten uit te werken, te testen en aan te reiken aan sportclubs in Europa die (nog) inclusiever willen worden voor mensen uit de LGBTQIA+ community.

Binnen het kader van dit project kreeg SK Beveren de kans om in samenwerking met de Pro League en de andere partners een actieplan op te stellen. De club wil op die manier stappen blijven zetten naar nog meer gelijkheid in de (sport-) wereld.

LANCERING CAMPAGNEFILMPJE ‘DIT RAAKT ONS MEER DAN JE DENKT’

Naar aanleiding van de SKB Cup 2024, die op woensdag 20 maart plaatsvond, zette de club een eerste actie op touw.

Het campagnefilmpje ‘Dit raakt ons meer dan je denkt’ werd in het Freethielstadion aan zo’n 300 leerlingen, leerkrachten en familieleden getoond.

Gekoppeld aan dit campagnefilmpje werd een clubeigen meldpunt opgericht voor het signaleren van ongepast taalgebruik. Om de oprichting van dit meldpunt bekend te maken, werden in het Freethielstadion en in de jeugdkleedkamers affiches met een QR-code opgehangen.

Door deze actie zal de club in staat zijn in te schatten hoe inclusief ze reeds is en wat de aandachtspunten voor de toekomst kunnen zijn.

Merkt u ongepast taalgebruik op, aarzel dan niet om dit HIER te melden.

#skbeverybody