MELD ONGEPAST TAALGEBRUIK

Als familiale voetbalclub vinden we het enorm belangrijk dat iedereen zich ongeacht seksualiteit, geslacht of huidskleur welkom voelt bij SKB. We aanvaarden daarom op geen enkel moment kwetsende uitspraken. Bij SK Beveren is er geen plaats voor homofobie, racisme en discriminatie, want ongepast taalgebruik raakt meer dan je denkt. Daarom vragen we jullie om dergelijk taalgebruik te melden.

Spreekkoren en uitspraken kwetsen niet alleen spelers, maar ook supporters naast, achter of voor jou op de tribune. Supporters waar je misschien vlak voor de wedstrijd nog iets mee aan het drinken was en die dezelfde liefde voor voetbal delen. Supporteren doen we positief en aanmoedigend, op deze manier kunnen we de Freethiel pas echt laten daveren.

SK Beveren doet er alles aan om een veilige plek te zijn voor elke supporter. Samen met Royale Union Sint-Gilloise zijn we daarom ook pilootclub voor een Europees project waarbij we werken aan meer LGBTQI+ inclusie in het voetbal. Daarnaast zetten we ons ook continu in voor een voetbal zonder racisme en discriminatie. Want voetbal is er voor iedereen.

Heb je te maken met kwetsend taalgebruik? Of ben je er getuige van? Laat het ons dan weten via onderstaand formulier, al dan niet anoniem.

Wij gaan er zeker mee aan de slag, zodat iedereen zich thuis kan voelen op de Freethiel!