Go back

SKB CUP 2024 OPNIEUW SCHOT IN DE ROOS

Tekst: Valy Van de Merlen & Maarten Van Mieghem - Foto: Geoffrey Auret

Woensdag 20 maart vond in het Freethielstadion onder een aangenaam lentezonnetje de SKB Cup 2024 plaats. Aan dit scholentornooi, waarin fair play centraal staat, namen maar liefst 17 Beverse scholen deel. Het team van GVBS Sint-Martinusschool Beveren won dit jaar de sportieve finale, VB De Zonnepit uit Vrasene ging aan de haal met de fairplaybeker.

Onder het motto ‘Football For All’ en met fair play in het achterhoofd gingen gisteren in het Freethielstadion opnieuw zo’n 240 Beverse leerlingen een sportieve strijd aan met elkaar. Elk scholenteam bestond uit veertien spelers, ten minste drie ervan waren meisjes.

In de voorronde namen de scholen het in vier poules tegen elkaar op. Na de poulefase ontvingen alle deelnemers een medaille uit handen van burgemeester Marc Van de Vijver, schepen van Onderwijs Katrien Claus en Peter Van de Putte, directeur van Maatschappij Linkerscheldeoever (MLSO). SK Beveren kan voor haar communitywerking al jaren reken op de steun van de gemeente Beveren én MLSO. Bij deze willen we beide trouwe partners nogmaals uitdrukkelijk bedanken.

Na de medailleceremonie ging voor de winnaars van de voorronde het tornooi verder. In de halve finales nam GBS Kallo het op tegen OLVG Melsele, Centrumschool Beveren bekampte de Sint-Martinusschool, eveneens uit Beveren. OLVG en Sint-Martinus trokken aan het langste eind en plaatsten zich zo voor de finale. Deze werd uitermate spannend. Na het laatste fluitsignaal was de stand 1-1, strafschoppen moesten de beslissing brengen. Sint-Martinus hield de zenuwen het best onder controle en mocht daarom de beker van sportieve winnaar in de lucht steken. De winnaars sleepten overigens nog een extra prijs in de wacht, want binnenkort worden ze nogmaals op de Freethiel verwacht voor een heuse belevingsdag.

Ook VB De Zonnepit uit Vrasene sleepte een prijs in de wacht. Zij bleken doorheen het tornooi de meeste faire ploeg te zijn! Een erg knappe prestatie. De winnaars van de fairplaybeker mogen zich opmaken voor een schoolbezoek van twee spelers uit onze A-kern. Naast dit bezoek worden de spelers van dit team ook uitgenodigd om op te lopen bij de wedstrijd SK Beveren – RSCA Futures (vrij 05/04).

We willen alle deelnemende scholen bedanken voor hun sportieve houding en deelname aan het tornooi. We nodigen hen bij deze nu reeds uit voor de editie van 2025! Tot dan!

De meer dan 300 foto’s van deze geweldige namiddag kan je HIER bekijken.

Volgende 17 scholen tekenden present:
GBS De Droomwolk, GBS Lindenlaanschool, De Zonnepit, OLVG Melsele, GVBS Sint-Lodewijk, GBS De Toren, GVBS Sancta Maria, GBS Kallo, VBS De Verrekijker, GVBS Sint-Martinus, GVBS Wonderwijs, GVBS Wegwijzer, GBS De Oogappel, GO! Basisschool De Bever, Leefschool De Wollewei, GBS De Zeppelin Haasdonk en GBS Centrumschool Beveren