Go back

SKB KLOPT RSCA FUTURES IN EIGEN HUIS

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto's: Brent Jolie

Na twee wedstrijden zonder puntengewin heeft geel-blauw nog eens de overwinning kunnen pakken. Alle doelpunten vielen in de eerste helft. Koyalipou opende de score met een fraai doelpunt, maar Colassin kon zeer snel tegenprikken. Wuytens zette SKB met een kopbal niet veel later opnieuw op voorsprong. Na rust werd er niet meer gescoord. Eindstand: 2-1.

Beide teams voetbalden in de openingsfase meteen enkele kansen bij elkaar. Reus moest al in de eerste minuut met de vuisten ontzetten, aan de overzijde verraste een vervelende bots Servais om uit te halen na goed voorbereidend werk van Limbombe. Een scherpe voorzet van Ismaheel werd ontzet door een bezoekende verdediger.

In de achtste minuut belandde het leer in de voeten van bezoeker De Cat. Zijn uithaal werd geblokt door Verstraete, in de herneming geraakte Colassin in twee tijden niet voorbij Reus. SKB reageerde op haar beurt ook met een prima aanval. Servais werd in extremis nog afgeblokt na een knappe combinatie tussen Ismaheel en Wuytens.

Op het kwartier kreeg topschutter Koyalipou, in de diepte gestuurd door Limbombe, dé kans om de score te openen, maar de spits plaatste het leer zeer nipt naast de verste paal. Ook een schot van Limbombe vloog niet veel later amper enkele centimeters naast de verkeerde kant van de paal.

Na twintig minuten was het dan toch raak! Verstraete stuurde Isamheel in de diepte. De flankaanvaller vond topschutter Koyalipou voor doel die in de draai kon scoren: 1-0. Lang kon de thuisploeg echter niet genieten van deze voorsprong, want twee minuten later devieerde Colassin een vrije trap met het hoofd voorbij Reus: 1-1.

In de 28ste minuut klom de thuisploeg opnieuw op voorsprong. Een geweldige krul van Goncalves bereikte Wuytens aan de tweede paal. De ervaren verdediger bleef rustig en kopte de 2-1 voorbij Coosemans in doel, een verdiende tussenstand.

Goncalves vond even later met een nieuwe voorzet Servais aan de tweede paal, maar de aanvaller kon niet besluiten met het hoofd. In de slotfase van de eerste helft voetbalden onze Leeuwen nog een laatste prima aanval bij elkaar. Verstraete kon uithalen, het schot van de middenvelder vloog zo’n meter over het doel van Coosemans. Ruststand: 2-1.

Na de koffie begon SKB meteen goed aan de tweede helft. Na amper drie minuten voetballen kon Koyalipou oprukken richting het doel van de bezoekers. De topschutter duwde het leer naar de hoek, maar Coosemans pakte uit met een knappe reflex.

Na deze kans viel de partij wat stil. Geel-blauw liet de bal aan de bezoekers, maar echte kansen konden zij aanvankelijk niet versieren. In de 64ste minuut wisselde het trainersduo Hellemons-Le Postolec een eerste keer. Ismaheel ging naar de kant, Daci kwam in zijn plaats.

Met nog ruim twintig minuten te spelen drong SKB nog eens aan. Na een lang uitgesponnen actie belandde de bal bij Everton Luiz. De Braziliaan probeerde in één tijd uit te halen, maar zijn knal ging hoog over. Aan de overzijde kende een poging van Degreef hetzelfde lot.

In de 78ste minuut kreeg invaller Maamar teveel ruimte. Reus moest uitpakken met een knappe save om de gelijkmaker te verhinderen. Niet veel later verliet Servais het veld, Mertens was zijn vervanger. Geel-blauw zakte in de slotfase steeds meer in. De Futures probeerden het meermaals vanop ruime afstand, maar Baouf en Alonzo Engwanda konden hun schoten niet kadreren.

Diep in de extra time kreeg Collasin nog de ultieme kans op de gelijkmaker, gelukkig ging zijn poging naast. Eindstand: 2-1.

Zondag (14/04) ontvangen onze Leeuwen Beerschot op de Freethiel. Via skb.robotickets.com kunnen SKB-supporters, geregistreerd voor 1 maart 2024, een ticket aanschaffen.

Opstelling SKB:
Reus, Bateau, Luiz, Koyalipou, Servais (81’ Mertens), Ismaheel (64’ Daci), Limbombe (90+2’ Hazard), Wuytens, Filipovic, Verstraete (90+2’ Vitanov), Goncalves

Scoreverloop:
20′ 1-0 Koyalipou
22′ 1-1 Colassin
28′ 2-1 Wuytens