SKB KLOPT KAMPIOEN BEERSCHOT IN EIGEN HUIS

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto's: Brent Jolie

Onze Leeuwen hebben vanmiddag tegen de kampioen gedaan wat ze moesten doen: winnen. Weinig kansen werden weggegeven en zelf kon geel-blauw twee keer scoren. Koyalipou vond als eerste de weg naar doel, Ismaheel verdubbelde na rust de score. Eindstand: 2-0.

De partij van vanmiddag kende een zeer lange studieronde. Pas in de 18de minuut kon de thuisploeg een eerste kans versieren, maar deze was wel meteen raak! Vitanov bracht de bal goed voor met links, Koyalipou devieerde in doel: 1-0.

De reactie van de bezoekers liet niet al te lang op zich wachten. Reus moest uitpakken met een geweldige parade bij een knal van Weymans. Ook de daaropvolgende hoekschop was gevaarlijk, maar ging niet binnen.

Amper twee minuten later haalde Limbombe aan de overzijde verschroeiend uit. Zijn pegel spatte uiteen op de dwarsligger. Tien minuten voor rust bediende Luiz Ismaheel voor doel, de knal van de Nigeriaan vloog over.

In de extra time van de eerste helft moest Reus nogmaals alle uit de kast halen. Met een nieuwe spectaculaire redding weerhield hij Reyners van een doelpunt. Ruststand: 1-0.

SKB vloog er na de rust meteen opnieuw in. Servais vond Limbombe voor doel, Matijas ging goed plat op zijn inzet. Geel-blauw ging steeds nadrukkelijker op zoek naar de dubbele voorsprong. Koyalipou was er tot twee maal toe dicht bij en een voorzetschot van Goncalves moest door Matijas met de vingertoppen in hoekschop gewerkt worden.

In de 59ste minuut kregen onze Leeuwen uiteindelijk toch loon naar werken. Limbombe zette een schitterende actie op, Ismaheel had maar binnen te duwen: 2-0. Tien minuten later ging de doelpuntenmaker naar de kant, Hazard was zijn vervanger. In de 78ste minuut kwam ook Geusens in de ploeg, Servais verliet het veld.

Het duurde niet lang alvorens Geusens zich liet opmerken. Na een prima aanval kreeg hij de kans om uit te halen, maar zijn uithaal was te centraal gericht. Beerschot zette hier in de tweede helft, op een deviatie van Konstantopoulos en een afgeweken schot van Verlinden na, eigenlijk niets tegenover.

In de extra time leek Geusens de derde van de middag nog te scoren, maar zijn schot eindigde in het zijnet. Eindstand: 2-0.