Go back

Leeuwen pakken volle buit na waanzinnig slot

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Belga Image

Onze Leeuwen zijn er vandaag in geslaagd om op miraculeuze wijze een 0-3 achterstand om te buigen in een overwinning. Na een dramatische eerste helft kon er alsnog gevierd worden op de Freethiel, want in het absolute slot knalde Jacob Montes de 4-3 eindstand tegen de touwen.

Na de nederlaag op en tegen Lierse waren de verwachtingen hoog gespannen voor de thuiswedstrijd tegen Virton. De wedstrijd begon echter dramatisch voor geel-blauw. Na een kopballetje van Dries Wuytens was het in het eerste half uur van de partij al Virton dat de klok sloeg. Allach opende al in de 5e minuut de score, nadat hij moederziel alleen naar Jackers mocht oprukken. In minuut 19 was het opnieuw raak voor de bezoekers. De Beverse defensie kreeg de bal achteraan niet weggewerkt en het was opnieuw Allach die kon scoren: 0-2. En alsof dat nog niet genoeg was, werd het 2 minuten later zelfs 0-3. Nadat Din Sula eerst nog afgestopt werd, belandde de bal bij Guillaume die het leer netjes in de verste hoek deponeerde. De thuisaanhang wist niet wat ze zag. Gelukkig kon topschutter Daniel Maderner in de 25e minuut milderen. Hij hield eerst drie verdedigers aan de praat en nagelde de bal vervolgens genadeloos in de rechterbovenhoek, 1-3. Opnieuw een sprankeltje hoop voor de thuisfans. Het grootste gevaar kwam echter nog steeds van de bezoekers, want het was ex-speler Din Sula die de paal trof. Tijd om grondig te bezinnen bij de rust.

Bij het begin van de tweede helft moest Nordin Jackers meteen zijn kunnen tonen. Met een geweldige duik zweefde hij een afstandsschot van Anne uit doel. Geel-blauw verhoogde wel de druk, maar echt grote kansen leverde dat in eerste instantie niet op. Coach Marc Schneider bracht Efford en Reyners in de ploeg en dat zorgde toch voor wat meer schwung bij de thuisploeg. Beiden zetten ze doelman Sadin aan het werk, maar die weigerde om zich gewonnen te geven. Dat gebeurde 9 minuten voor tijd uiteindelijk toch. Schoonbaert kopte een corner van Edmundsson hard in doel: 2-3. Konden onze Leeuwen alsnog een punt pakken? Absoluut! Zes minuten later was het al zover. De bezoekers kregen de bal niet weg uit de zestien en het was Joe Efford die eindelijk de weg naar doel vond. De bordjes in evenwicht met nog 4 minuten te spelen. Onze Leeuwen waren nu helemaal los en gingen vol voor de drie punten. In de 90e minuut gebeurde vervolgens het onwaarschijnlijke: Efford ging opnieuw op wandel en legde de bal panklaar voor zijn landgenoot Jacob Montes. De Amerikaan bleef ijzig kalm en krulde de bal met zijn “mindere” linker heerlijk in doel. 4-3: het dak van de Freethiel ging er helemaal af. Brendan Schoonbaert moest in de extra time nog naar de kant na een tweede gele kaart, maar gescoord werd er niet meer. Zo kon er thuis eindelijk eens gevierd worden, eindstand: 4-3.

Op de volgende speeldag gaat geel-blauw op bezoek in Deinze. De wedstrijd wordt gespeeld op vrijdag 15 oktober en begint om 20.00 uur.

Opstelling Waasland-Beveren:
Nordin Jackers, Brendan Schoonbaert, Leonardo Bertone, Jacob Buus Jacobsen, Kevin Hoggas (52′ Joe Efford), Dries Wuytens, Derrick Tshimanga (74’ Chris Kablan), Daniel Maderner, Aristote Nkaka (66’ Tom Reyners), Louis Verstraete (74’ Jacob Montes), Joan Simun Edmundsson