Go back

Welkom op de Freethiel, Derrick Tshimanga!

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Lorenzo Vicencio

Derrick Tshimanga (32) komt de verdediging van geel-blauw versterken. De verdediger zat momenteel zonder club. Derrick zal onze kleuren verdedigen met het nummer 16 op zijn rug.

Tshimanga speelde in de jeugd eerst bij Duffel en vervolgens bij Lokeren. Het was bij die club dat Derrick zijn profdebuut maakte. Racing Genk zag wel wat in de talentvolle verdediger en pikte hem op bij de Waaslanders. Na Genk speelde hij vervolgens ook nog voor Willem II en OH Leuven.

Sportief directeur Roger Stilz: “Derrick kan op verschillende posities in de verdediging spelen. Het is een ervaren speler. Met zijn professionele mentaliteit, maar ook met zijn offensieve en defensieve kwaliteiten, zal hij snel van meerwaarde zijn voor onze groep.”

Derrick Tshimanga: “Toen Beveren op mijn pad kwam, dacht ik wel al dat het een leuke, familiale club ging zijn. Dat gevoel is meteen veel sterker geworden, ik voelde me direct thuis en ben volledig overtuigd van het project. Ik heb nu lang genoeg stilgezeten, dus ik ben echt gebrand om te spelen en te presteren. De club wil het hoogst haalbare bereiken en ik ben zeker dat we met deze groep daar ook toe in staat zijn. Er is veel kwaliteit, nu is het zaak om iedere week vooruitgang te boeken en punten te pakken.”

Welkom op de Freethiel, Derrick!