Go back

Gretige Leeuwen verliezen in oefenduel met het kleinste verschil van Antwerp

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Lorenzo Vicencio

Onze Leeuwen hebben het vandaag in een oefenduel opgenomen tegen Antwerp. De thuisploeg kwam in de eerste helft op voorsprong via Balikwisha, ondanks heel wat kansen voor geel-blauw. In de 2e helft werd er niet meer gescoord. Zo eindigde de partij die plaatsvond in de schaduw van het Bosuilstadion op 1-0.

Het waren onze Leeuwen die erg dominant aan de wedstrijd begonnen. In de eerste 20 minuten voetbalde geel-blauw heel wat kansen bij elkaar. In de beginfase vloog een schot van Verstraete voorlangs en een poging van Maderner ging over het doel van De Wolf. Even later was het Albanese die mocht uithalen, Doelman De Wolf duwde de bal met enige moeite in corner. In de 12e minuut kreeg topschutter Daniel Maderner plots twee scoringskansen. Een eerste keer werd hij perfect bediend door Mertens, maar de krachtige kopbal vloog over. In diezelfde minuut kreeg de sympathieke Oostenrijker plots nogmaals veel vrijheid. Onze spits haalde uit, maar zijn schot was te centraal gericht en De Wolf kon de bal in twee tijden klemmen. De eerste kans van de thuisploeg noteerden we pas in de 21e minuut. Dwomoh kreeg heel wat vrijheid om uit te halen. Gelukkig voor geel-blauw vloog zijn schot over het doel van Lathouwers. Na deze kans nam Antwerp stilaan over en in minuut 27 was het Eggestein die bijna kon juichen. Doelman Lathouwers stond echter geconcentreerd te keepen en duwde zijn poging in corner. Een minuutje later was het wél raak voor de thuisploeg. Benson dweilde zijn flank af en bediende Balikwisha die beheerst afwerkte, 1-0. Benson toonde nadien nog enkele keren zijn talent, maar het was geel-blauw dat het dichtst bij een doelpunt kwam. Na een knappe combinatie aan de linkerkant gevolgd door een perfecte voorzet van Bertone kopte Maderner nipt naast. Ook Tom Reyners kwam nog dicht bij een goal, maar hij zag zijn pegel uiteenspatten op de kruising. Na een behoorlijk intense eerste helft gingen we rusten bij een 1-0 tussenstand.

Bij de start van de 2e helft vielen heel wat wissels te noteren. Bij geel-blauw werd op Lathouwers, Nkaka, Kablan en Tshimanga na de hele ploeg gewisseld. De nieuwkomers waren Schryvers, Verreth, Traoré, Efford, Buus Jacobsen, Montes en Hoggas. In het eerste kwartier van de 2e helft konden we geen al te grote kansen noteren. Na 60 minuten mocht Hoggas zich opmaken voor een vrije trap, zijn poging ging echter hoog over. Tien minuten later zette diezelfde Hoggas zich heel goed door en na een combinatie met Verreth belandde de bal in corner. Matthias Verreth schilderde de hoekschop perfect op het hoofd van Traoré, maar opnieuw ging de bal over. Na 74 minuten besloot Efford ook eens aan te leggen. Zijn trap met de linker ging naast. Even later kreeg Joe Efford opnieuw wat ruimte en de kans om uit te halen, maar hij miste zijn trap helaas compleet. Tien minuten voor tijd zette Hoggas zich krachtig door in de zestien. Hij leverde de bal prima in bij Buus Jacobsen die goed inschoot met de linker. Ortwin De Wolf had zijn zinnen op een clean sheet gezet en pakte opnieuw uit met een prima redding. Net als in de eerste helft kwam het grootste gevaar langs Antwerpse kant via Benson. Drie minuten voor affluiten ging de linkspoot nog een laatste keer op wandel, kapte naar binnen en knalde uiteindelijk op de paal. In de slotfase kreeg Joe Efford de ultieme kans om de bordjes in evenwicht te hangen op voorzet van Schryvers, maar ook zijn kopballetje belandde niet tegen de touwen. Eindstand: 1-0.

Coach Marc Schneider was na afloop tevreden over wat hij vandaag te zien kreeg. “Achteraan waren we stabiel. We gaven amper twee echt grote kansen weg. Uiteraard is het dan jammer dat er eentje van binnen gaat. Ik ben tevreden dat we zelf heel wat kansen bij elkaar voetbalden, maar onze laatste pass of voorzet moet soms nog beter. We maken hierbij nog wel eens de verkeerde keuze. Het enige jammere van vandaag is dat we uiteindelijk niet konden scoren.”

Opstelling Waasland-Beveren:
Bill Lathouwers, Jenthe Mertens (45’ Jacob Buus Jacobsen), Nihad Mujakic (45’ Ardile Traoré), Leonardo Bertone (45’ Matthias Verreth), Alessandro Albanese (45’ Jacob Montes), Tom Reyners (45’ Jur Schryvers), Derrick Tshimanga, Daniel Maderner (45’ Joe Efford), Aristote Nkaka, Chris Kablan, Louis Verstraete (45’ Kevin Hoggas)