Go back

Verdienstelijke wedstrijd tegen Franse landskampioen

tekst: Valy Van de Merlen | foto: Belga Image

Onze Leeuwen hebben vandaag een oefenwedstrijd gespeeld tegen de Franse landskampioen Lille OSC. De Noord-Franse club won met 0-2. Beide doelpunten vielen in de eerste helft.

De eerste doelpoging van de wedstrijd kwam op naam van Matthias Verreth. De jonge middenvelder nam een afvallende bal meteen op de volley. Zijn poging vloog net naast het doel van de bezoekers. Lille reageerde op het kwartier met een plaatsbal van Araujo. De bal draaide voorbij het doel van Nordin Jackers. Twee minuten later moest onze doelman zich gewonnen geven toen Reinildo Mandava een voorzet vanop de linkerflank in de verste hoek devieerde. De bezoekers namen het heft volledig in handen. Beveren stak na een half uur spelen toch nog eens zijn neus aan het venster via Verreth. Zijn schuiver ging net voorlangs: een uitstekende doelpoging van onze Leeuwen. Toch konden de ‘Dogs’ opnieuw scoren. Luiz Araujo verschalkte Jackers van dichtbij in de korte hoek, 0-2.

Albanese reageerde met een knappe solo en schot, in het zijnet van de Franse goalie. Jenthe Mertens zocht naar een aansluitingstreffer, maar Jardim behoedde de Fransen van een tegendoelpunt. In de daaropvolgende hoekschop kopte nieuwkomer Chris Kablan recht in de armen van de doelman. Het laatste wapenfeit kwam van Daniel Maderner. De Oostenrijker omspeelde zijn verdediger en kon zich doorzetten richting achterlijn, maar kon niemand in het centrum bereiken. Rusten deden we met een 0-2 tussenstand.

De tweede helft wisselde Lille heel zijn basiselftal, bij Beveren geen vervangingen. Nog binnen de vijf minuten had Maderner de 1-2 aan de voet, maar de bal strandde tegen de paal. Een paar minuten later ging hij opnieuw zijn kans, maar zijn hakje achter het steunbeen werd gestopt door een Franse verdediger. Op het uur waren de rood-zwarten gevaarlijk via Angel Gomes. Zijn harde knal zoefde voorbij Jackers in het zijnet. Beveren bleef op zoek gaan naar een doelpunt. Jacob Montes legde goed terug tot bij de ingevallen Tom Reyners. De bezoekende doelman loste het harde schot van de Limburger, maar kon nog net voor de doellijn een verdiend Bevers doelpunt verijdelen. Dat doelpunt kwam er helaas niet meer. Eindstand: 0-2.

Opstelling Waasland-Beveren:
Nordin Jackers, Jenthe Mertens, Brendan Schoonbaert (60’ Aleksandar Vukotic – 82’ Manuel Angiulli), Jur Schryvers, Jacob Buus Jacobsen (69’ Arne Knollenburg), Matthias Verreth, Alessandro Albanese (60’ Tom Reyners), Dries Wuytens (87′ Adama Traoré), Daniel Maderner (69’ Mauro Trari), Chris Kablan (61’ Michael Davis) en Jacob Montes (69’ Nikola Pejcic)