Go back

Geel-blauw wint eerste oefenwedstrijd met ruime cijfers

tekst: Valy Van de Merlen | foto: Lorenzo Vicencio

Onze Leeuwen hebben vanmiddag hun eerste oefenwedstrijd van het seizoen afgewerkt. Geel-blauw won met 1-6 bij Svelta Melsele. Bij de rust was het 0-2 na doelpunten van Efford en Adetula. In de tweede helft werd het nog een heus doelpuntenfestival na goals van Bastians (2x), Montes en Verreth. Van Bergen redde tussendoor de eer voor de Sveltanen.

Hoog bezoek vanmiddag in de Albrecht Rodenbachlaan. Onder andere Burgemeester Marc Van De Vijver en schepen van Sport en Onderwijs Katrien Claus waren afgezakt naar de wedstrijd om de aftrap te geven. Svelta Melsele kreeg afgelopen week een gloednieuw kunstgrasveld aangelegd van de gemeente Beveren. De ploeg uit derde amateur wou dit extra in de verf zetten met een galawedstrijd tegen de buren uit Beveren.

Voor onze Leeuwen was het de eerste – vriendschappelijke – wedstrijd van het nieuwe seizoen, tevens de eerste match onder leiding van nieuwbakken coach Marc Schneider.

Geel-blauw begon fel aan de wedstrijd en kon na bijna tien seconden al de score openen via onze nieuwe nummer tien, Jóan Simun Edmundsson. Thuisdoelman Jargo Pauwels behoedde Svelta meteen van een vroege achterstand. Ook Tom Reyners en Sivert Heltne Nilsen waren dicht bij het openingsdoelpunt, maar doelman Pauwels gaf geen krimp. Toch kon de thuisploeg de score openen, maar Jorrit D’Haeseleer miste vanop elf meter. Beveren antwoordde via Dries Wuytens en Joe Efford. De Amerikaan zag zijn knal tegen de dwarsligger uiteenspatten. Uitstel van executie want halfweg de eerste helft bracht Efford vanop de stip geel-blauw op voorsprong. Tester Ayodele Adetula kwam Efford enkele minuten later vervangen en bedankte het vertrouwen van de coach meteen met een doelpunt, 0-2. Tevens ook de stand aan de rust.

Om iedereen voldoende speelminuten te gunnen voerde onze Zwitserse oefenmeester bij de rust heel wat wissels door. Na amper vijf minuten spelen toonde Felix Bastians zijn klasse met een volley. Onhoudbaar vloog de bal voorbij Lennert Braem in de verste hoek. Halfweg de tweede helft bracht de Duitser zijn doelpuntentotaal op twee, nadat hij een schot van Alessandro Albanese in de rebound simpel binnen kon tikken, 0-4. De gretig ingevallen Albanese probeerde het later nog eens, maar opnieuw zat ex-Beverenspeler Braem er goed bij. Met nog twintig minuten te gaan kon Jacob Montes, een Amerikaanse tester die onder contract ligt bij Crystal Palace, de forfaitscore op het scorebord zetten. Arno Van Bergen schonk Svelta Melsele nog een eerredder. Maar het mooiste doelpunt van de middag kwam op naam van Matthias Verreth. Een knal vanop zo’n 30 meter belandde enig mooi in de verste winkelhaak. Meteen het orgelpunt van deze oefenwedstrijd.

Eerste helft:
Brent Gabriël, Jur Schryvers, Jacob Buus Jacobsen (12’ Michal Zimmer), Joe Efford (30’ Ayodele Adetula), Tom Reyners, Dries Wuytens, Sivert Heltne Nilsen, Arne Knollenburg, Aleksandar Vukotic, Julian Albrecht, Joan Simun Edmundsson

Tweede helft:
Bill Lathouwers, Jenthe Mertens, Brendan Schoonbaert, Felis Bastians, Leonardo Bertone, Matthias Verreth, Alessandro Albanese, Daniel Maderner, Ayodele Adetula (62’ Nikola Pejcic), Jacob Montes en Michal Zimmer (62’ Florian Mayer)

Chris Kablan, Jordan Faucher en Milan De Mey ontbraken nog door lichte blessures.
Nordin Jackers nam vandaag enkel deel aan de opwarming.