Go back

Welkom op de Freethiel, Daniel Maderner!

tekst: Martijn De Jonge | foto: Lorenzo Vicencio

Daniel Maderner (25) komt de aanval van geel-blauw versterken. De spits wordt weggehaald bij de Oostenrijkse eersteklasser SCR Altach. Maderner kiest voor het nummer 17 bij Waasland-Beveren.

Maderner startte met voetballen bij BSV Enzesfield. Nadien beleefde hij avonturen bij St. Pölten, Wiener Neustadt, Ebreichsdorf, SKU Amstetten en SCR Altach, een club uit de Oostenrijkse Bundesliga. Bij Waasland-Beveren gaat Maderner zijn eerste ervaring opdoen buiten zijn vaderland.

Afgelopen seizoen liet Maderner vijf keer de netten trillen, bovendien deelde hij ook drie assists uit. Hij speelde zo goed als iedere wedstrijd voor Altach. Hij werd afgelopen seizoen ook bekroond met de goal van het seizoen.

Sportief directeur Roger Stilz: “We hadden een duidelijk profiel voor ogen bij de samenstelling van de ploeg. Daniel is de perfecte match voor de aanvallerspositie. Hij heeft een goeie mentaliteit, speelt altijd in het belang van de ploeg, niet enkel voor zichzelf. Hij kan de bal goed bijhouden en is fysisch heel sterk. We zijn opgetogen dat hij voor Beveren koos.”

Daniel Maderner: “Ik vind het fantastisch om hier te zijn. Ik ben heel blij dit avontuur in Beveren aan te kunnen gaan. Ik ben ervan overtuigd dat we onze doelen zullen bereiken en succesvol zullen zijn.”

Welkom op de Freethiel, Daniel!