Go back

Adama Ardile Traoré is de nieuwste speler van WB

tekst: Martijn De Jonge | foto: Kevin Reyns

Waasland-Beveren kondigt haar nieuwste versterking Adama Ardile Traoré (21) aan. De centrale verdediger komt over van Abidjan City FC uit Ivoorkust. Ardile koos voor het rugnummer 22.

Ardile ontwikkelde zich de afgelopen jaren bij Abidjan City onder de vleugels van Marco Né, hij was reeds actief op de Freethiel en verdedigde de geel-blauwe kleuren tussen 2003 en 2006.

Sportief directeur Roger Stilz: “Ik voelde me goed bij het proces en vooral bij de gesprekken tussen ons en Marco. Als ex-speler kent hij precies de uitdagingen voor de jongens, die vanuit Afrika naar Europa komen. Het voelt dat we een partner hebben gevonden voor ons project dat we week na week verder willen uitbouwen. Ardile is een getalenteerde speler met een techniek en vista en ook een goede fysische basis. We zullen hem de tijd geven om zich aan te passen in Beveren en hij is waarschijnlijk een deuropener voor andere projectspelers van Abidjan City in de toekomst.”

Adama Ardile Traoré: “Ik wil Waasland Beveren en de directie bedanken voor deze enorme kans die zij mij bieden om mijn talenten te ontwikkelen. Ik wil bovendien hulde brengen aan mijn ouders die me altijd zijn blijven steunen. Ook mijn club Abidjan City FC die me steeds de kans geboden heeft om mijn talenten blijven te ontwikkelen. Voorzitter Marco Né zal ik altijd dankbaar blijven. Ik ben klaar en enthousiast om mijn nieuwe ploegmaats en de technische staf van Waasland-Beveren te ontmoeten en aan dit nieuwe avontuur te beginnen.”

Marco Né, voorzitter Abidjan City: “Met veel fierheid vanuit Abidjan zien we Ardile in het geel-blauwe shirt. Ik wil Waasland-Beveren bedanken en dan vooral Roger Stilz. Deze club heeft altijd een speciale betekenis voor me gehad. Het is de club die me de kans gaf om een professionele carrière uit te bouwen. De club voelt aan als familie. Dat we vandaag de kans kunnen geven aan een jonge speler van Abidjan City is buitengewoon. Mijn ervaring bij Beveren heeft mij sterk geïnspireerd om het project Abidjan City op te zetten.”

Welkom op de Freethiel, Ardile!