Go back

Leeuwen verliezen oefenwedstrijd tegen de Ratten

Tekst & Foto's: Valy Van de Merlen

Onze Leeuwen hebben vanavond een oefenwedstrijd gespeeld tegen Beerschot. Het werd 2-0. Beide doelpunten vielen pas diep in de tweede helft.

Een kwartier waren we ver toen onze Leeuwen voor het eerst konden dreigen via Alessandro Albanese. Zijn schot vloog voorbij het doel van Mike Vanhamel. In de daarop volgende minuten zagen zowel Matthias Verreth als Jacob Montes in laatste instantie hun doelpoging geblokt. Beerschot reageerde op de tegenaanval via Rapha Holzhauser, Brent Gabriël was echter bij de pinken en kwam gevat uit. Op hoekschop kon Dario Van Den Buijs vrij inkoppen, recht in de handen van onze doelman. Tien minuten voor de rust voerde de thuisploeg de druk op. Het resulteerde in enkele hete standjes voor het Beverse doel. Gescoord werd er echter niet meer dus gingen we rusten met een logische 0-0 tussenstand.

Op Albanese en Gabriël na werd iedereen bij de rust gewisseld. De tweede helft was vijf minuten ver toen Abdoulie Sanyang een pegel afvuurde richting het Beverse doel, maar Gabriël randselde de bal knap uit zijn doel. Ook Blessing Eleke en Leon Krekovic gingen hun kans, maar zowel (tester) Manuel Anguilli en opnieuw Gabriël kwamen goed tussen. Geel-blauw reageerde op zijn beurt via Daniel Maderner. De Oostenrijker kon zich doorzetten binnen de zestien, maar zag zijn stifter voorlangs gaan.

Een kwartier voor affluiten voerde Beerschot heel wat wissels door. In deze rommelige fase van de wedstrijd zorgde Musashi Suzuki voor het openingsdoelpunt. Alleen op doel plaatste hij de bal voorbij Gabriël tegen de touwen. Beveren ging op zoek naar een gelijkmaker, maar vond die niet. Het was zelfs Coulibaly die in de absolute slotfase met een lobje er nog 2-0 van kon maken. Meteen ook het slotakkoord van deze wedstrijd.

Vrijdag staat er opnieuw een vriendschappelijke wedstrijd op het programma. Dan ontvangen we in het Freethielstadion de Franse landskampioen Lille OSC. Eindelijk zijn er opnieuw supporters welkom op de Freethiel. Er zijn nog enkele tickets te koop via deze link.

Opstelling Waasland-Beveren:
Brent Gabriël, Jenthe Mertens (46’ Chris Kablan), Brendan Schoonbaert (46’ Dries Wuytens), Matthias Verreth (46’ Jur Schryvers), Alessandro Albanese (60’ Mauro Trari), Aleksandar Vukotic (46’ Manuel Anguilli), Jacob Montes (46’ Tom Reyners), Michael Davis (46’ Nikola Pejcic), Samuel Asoma (46’ Adama Traoré), Arne Knollenburg (46’ Jacob Buus Jacobsen) en Jóan Símun Edmundsson (46’ Daniel Maderner)