Go back

Scherpe Leeuwen winnen oefenwedstrijd tegen OHL

Tekst: Valy Van de Merlen - Foto: Lorenzo Vicencio

Onze Leeuwen hebben vanmiddag achter gesloten deuren een oefenwedstrijd afgewerkt tegen OH Leuven. Het werd 1-3 voor geel-blauw. In de eerste helft scoorden Montes en Albanese. In de tweede helft scoorde Verreth vanop vrije trap het derde Beverse doelpunt. De thuisploeg kon vlak voor affluiten milderen vanop de stip.

Geel-blauw begon net zoals in de eerste oefenmatch zeer fel aan de wedstrijd. Na een steal, kon Jacob Montes zich sterk doorzetten. Van buiten de zestien trapte de testspeler van Crystal Palace de bal onhoudbaar voorbij Rafael Romo. Na het openingsdoelpunt trachtte Leuven zich in de wedstrijd te knokken, maar schoten van onder andere ex-W-B’er Siebe Schrijvers vormden geen probleem voor Nordin Jackers. Romo ging op het kwartier in de fout na een slechte interceptie. Alessandro Albanese veroverde het leer en trapte de 0-2 in de korte hoek tegen de touwen! Enkele minuten later zorgde de kleine Luikenaar opnieuw voor gevaar. Helaas was er niemand gevolgd om zijn voorzet-schot binnen te duwen. OH Leuven, dat vandaag met hun sterkst mogelijke kern aantrad, reageerde via enkele scherpe hoekschoppen, zonder echt gevaarlijk te zijn.

Beveren ging op zoek naar een derde treffer. Vijf minuten voor rust ging Mertens zijn kans vanop afstand, hoog over het doel van Romo. Ook Joan Simun Edmundsson kwam enkele seconden later net een teen tekort om een doorsteekbal van Sivert Heltne Nilsen aan de tweede paal binnen te duwen. Rusten deden we met een verdiende 0-2 tussenstand.

De tweede helft was nog maar net op gang getrapt toen tester Manuel Angiulli, Albanese aanspeelde in de zestien. Met een kapbeweging liet hij zijn verdediger achter zich en trapte op doel. Iets meer overzicht en de bal breed leggen had een betere optie geweest, want Mertens stond vrij ter hoogte van de verste doelpaal.

De wedstrijd kende heel wat pittige duels en een hoge intensiteit langs beide kanten. Dat zorgde voor een aangenaam kijkstuk. Een hoekschop van Albanese werd hard overgekopt door Aleksandar Vukotic. Matthias Verreth zag zijn poging op de doellijn gekeerd door een Brabantse verdediger na een ingestudeerde vrije trap. Beveren bleef op elan door gaan want even later kwam Jacob Montes dicht bij een nieuw Bevers doelpunt. De Amerikaan met Nicaraguaanse roots omspeelde de Leuvense doelman, maar tikte dan de bal iets te ver van zijn voet. Een kwartier voor tijd werd het toch 0-3 na een magistrale vrije trap van Matthias Verreth.

Leuven ging nog op zoek naar een eerreder. Eerst vloog een krachtige poging nog vlak naast het doel van Brent Gabriël. Vlak voor affluiten hielp de scheids de Leuvenaars aan hun eerredder. Een afgeweken schot belandde tegen het lichaam van Dries Wuytens. Toch wees hij pardoes naar de stip omdat hij er handsspel in zag. Gabriël stopte de penalty van Yanick Aguemon, maar in de rebound kon hij alsnog de eindscore op het scorebord te zetten.

Op 7 juli spelen onze Leeuwen een oefenwedstrijd tegen Beerschot. Twee dagen later staat onze galawedstrijd tegen de Franse landskampioen Lille OSC op het programma. Supporters zijn dan opnieuw welkom op de Freethiel. Wil jij er ook bij zijn? Koop dan hier je tickets!

Eerste helft:
Nordin Jackers, Jacob Buus Jacobsen, Brendan Schoonbaert (30’ Dries Wuytens), Felix Bastians, Chris Kablan, Matthias Verreth, Sivert Heltne Nilsen, Alessandro Albanese, Jenthe Mertens, Joan Simun Edmundsson en Jacob Montes (30’ Tom Reyners)

Tweede helft:
Brent Gabriël, Manuel Angiuli, Dries Wuytens, Aleksandar Vukotic, Arne Knollenburg, Matthias Verreth, Sivert Heltne Nilsen, Alessandro Albanese (65’ Brendan Schoonbaert), Jenthe Mertens (65’ Michael Davis), Tom Reyners, Joan Simun Edmundsson (65’ Jacob Montes)