Go back

Waasland-Beveren – OH Leuven (29/08/2020): selectie en voorbeschouwing

tekst: Martijn De Jonge | afbeelding: Valy Van de Merlen

Speeldag vier staat voor de deur. Waasland-Beveren ontvangt morgenavond OH Leuven op de Freethiel. De aftrap is voorzien om 18.30 uur. Scheidsrechter Wesli De Cremer zal de wedstrijd in goede banen leiden.

OH Leuven

OH Leuven is één van de twee nieuwkomers in de hoogste Belgische voetbalklasse. De ploeg van trainer Marc Brys won afgelopen seizoen de tweede periode in de 1B-competitie. De promotiefinale zonder inzet werd echter wel verloren. OHL haalde twee punten uit de eerste drie competitiewedstrijden. Afgelopen weekend verloor het thuis met 1-3 van Sporting Charleroi. In de voorgaande wedstrijden werd telkens 1-1 gespeeld, zowel tegen KAS Eupen als KRC Genk. Het is ook een blij weerzien met ex-WB’ers Olivier Myny en David Hubert.

Waasland-Beveren

Tijd om de spiraal te doorbreken. Waasland-Beveren startte de competitie met een knappe driepunter op KV Kortrijk. Nadien ging het in dalende lijn. Tegen Standard zat er heel wat meer in. De prestatie was goed, maar leverde geen puntengewin op. Afgelopen weekend zetten onze Leeuwen geen goede prestatie neer op Zulte Waregem. Tijd voor een antwoord!

Selectie

Amine Khammas kwam donderdag aan op de Freethiel en is speelgerechtigd. Hij behoort meteen tot de twintigkoppige selectie. Joe Efford en Yuki Kobayashi zijn nog twijfelachtig, maar geselecteerd. Andreas Wiegel, Milan De Mey, Din Sula, Jordan Faucher en Andrija Vukcevic zijn geblesseerd.