Go back

W-B onderuit tegen OHL

tekst: Valy Van de Merlen | foto: Belga Image

Waasland-Beveren heeft vandaag in het Freethielstadion met 1-3 verloren van OHL. In de eerste helft konden de bezoekers op vrije trap scoren via Xavier Mercier. Na amper vijf minuten in de tweede helft lukte Joe Efford de gelijkmaker. Mercier strafte, met zijn tweede van de avond, onoplettendheid na een kort genomen hoekschop genadeloos af. In blessuretijd maakte Thomas Henry het helemaal af voor de bezoekers.

Bij de thuisploeg stond Joe Efford opnieuw aan de aftrap, na zijn opgelopen blessure in de wedstrijd tegen Standard. Ook nieuwkomer Amine Khammas en Yuki Kobayashi maakten voor de eerste keer dit seizoen hun opwachting in de basis.

Geel-blauw begon fel aan de wedstrijd en dreigde meteen via Aboubakary Koita. Zijn plaatsbal draaide net naast de kooi van Daniël Iversen. Binnen de vijf openingsminuten gingen ook Jur Schryvers en opnieuw Koita hun kans. Beide doelpogingen vlogen naast het doel van de bezoekers. De Leuvenaars lieten zich opmerken op het kwartier met een harde trap van Kamal Sowah. De huurling van Leicester City zag zijn poging in hoekschop geduwd door Pirard.

Op het halfuur mocht Xavier Mercier een vrije trap nemen voor de bezoekers vanop zo’n 20 meter van het Beverse doel. Hij borstelde de bal in de hoek voorbij Lucas Pirard, 0-1. W-B had geen antwoord klaar en moest dus gaan rusten met een 0-1 achterstand.

In de beginfase van de tweede helft hield Pirard geel-blauw recht op een poging van Mercier. Aan de overkant was het wel raak. Jenthe Mertens bracht een diepe bal  meteen voor doel. Iversen verkeek zich op zijn scherpe voorzet. De bal rolde pardoes voor de voeten van Joe Efford. De Amerikaan nam het geschenk in dank aan en knalde van kortbij de bal tegen de touwen, 1-1. De Waaslanders hadden de smaak te pakken en gingen vol ten aanval. Albanese testte de vuisten van Iversen. OHL liet zich niet kennen en bleef gevaarlijk. Na een kort genomen hoekschop stond onze verdediging nog te slapen. Mercier ging op wandel en trapte in de verste hoek zijn tweede treffer binnen. W-B mocht dus opnieuw achtervolgen en deed dat vooral met een bedrijvige Alessandro Albanese. Eerst zag hij een knap schot in de korte hoek uit doel gezweefd door de bezoekende goalie. Enkele minuten later waaide bijna zijn voorzet richting tweede paal binnen. Opnieuw vond hij een sterke Daniël Iversen op zijn weg. Ook Efford probeerde het vijf minuten voor affluiten maar Iversen gaf geen krimp. Met het ingaan van de extra tijd maakte Henry er nog 1-3 van en kreeg Maximiliano Caufriez op de koop toe nog een rood karton na een beslissing van de VAR.

Na een mooie driepunter op de openingsspeeldag tegen KV Kortrijk verliest Waasland-Beveren voor de derde keer op rij. Geel-blauw mag door de interlandbreak even uitblazen. Volgende wedstrijd is zaterdag 12 september in het Jan Breydelstadion tegen Club Brugge.

Opstelling Waasland-Beveren:
Lucas Pirard, Yuki Kobayash (78′ Matthias Verreth), Joe Efford, Alessandro Albanese, Aboubakary Koita, Daan Heymans (70′ Stefan Milosevic), Maximiliano Caufriez, Amine Khammas, Aleksandar Vukotic, Jenthe Mertens (81′ Djihad Bizimana) en Jur Schryvers.

Opstelling OH Leuven
Daniel Iversen, David Hubert, Yannick Aguemon (85′ Olivier Myny), Thomas Henry, Xavier Mercier (91′ Yohan Croizet), Kamal Sowah, Dylan Ouédraogo, Barnabás Bese, Sascha Kotysch, Toon Raemaekers en Kristiyan Malinov (64′ Aboubakar Keita).