Go back

Welkom op de Freethiel, Amine Khammas!

tekst: Martijn De Jonge | foto: BelgaImage

Waasland-Beveren heeft vandaag een akkoord bereikt met Amine Khammas (21). De Belgisch-Marokkaanse linksachter wordt weggehaald bij KRC Genk. Khammas tekent een contract van drie seizoenen, met optie op een vierde, op de Freethiel.

Amine Khammas komt uit de jeugdopleiding van KRC Genk. Voorheen speelde hij voor Rupel Boom, Germinal Beerschot en KSK Lierse. Op 29 juli 2017 maakte hij op achttienjarige leeftijd zijn debuut in de Belgische hoogste klasse. Die wedstrijd was tegen…, jawel, Waasland-Beveren. Het was die knotsgekke wedstrijd die op 3-3 eindigde. In het seizoen 2018-2019 besloten de Limburgers Khammas uit te lenen naar FC Den Bosch. Daar wist hij zichzelf snel tot vaste waarde te kronen en speelde hij zo goed als alles. Hij kon daar ook één doelpunt en drie assists leveren. Afgelopen seizoen werd hij opnieuw uitgeleend, deze keer aan 1B-club Lommel SK. Khammas was ook daar opnieuw basispion. Hij had een groot aandeel in de redding van de club in 1B.

De club is heel tevreden met de versterking van Khammas. De linksback koos voor het nummer 24. Welkom op de Freethiel, Amine!