Go back

Waasland-Beveren haalt met Arthur Irawan extra rechtsachter in huis

Tekst & foto's: Ward Callens

Waasland-Beveren kan vanaf heden rekenen op de diensten van rechtsachter Arthur Irawan (03-03-1993). De 21-jarige Indonesiër komt transfervrij over van Malaga CF en tekende op de Freethiel een contract voor één seizoen met optie op een extra jaargang.

Arthur Irawan begon te voetballen in eigen land, waar hij vandaag heel wat bekendheid geniet. Hij werd opgemerkt door de scouts van Manchester United. Irawan verhuisde naar Groot-Brittanië en vertoefde twee jaar in de Academy van Man United. Zijn profcarrière begon in Spanje, bij RSD Espanyol de Barcelona. Irawan speelde er enkele jaren voor het B-elftal in de Segunda B. Irawans laatste club was de Spaanse eersteklasser Malaga CF.

Arthur Irawan doorliep de nationale jeugdreeksen van Indonesië en werd reeds opgeroepen voor de nationale hoofdmacht van zijn land. De verdediger zal bij Waasland-Beveren het rugnummer 33 dragen. In een eerste ontmoeting met trainer Ronny Van Geneugden liet hij weten “vereerd te zijn om voor Waasland-Beveren te mogen spelen.” Irawan is nog niet speelgerechtigd voor de wedstrijd tegen Lierse SK.

20140828_130019plat