Go back

Ook Hugo Sousa komt achterhoede Waasland-Beveren versterken

Tekst & foto's: Ward Callens

Na Arthur Irawan heeft Waasland-Beveren donderdagavond ook Hugo Sousa (04-06-1992) aangetrokken als defensieve versterking. De centrale verdediger en de club bereikten een overeenkomst voor 2 seizoenen met optie op een extra jaar. Sousa komt over van Sporting Lissabon.

Hugo Filipe Gonçalves Martins de Sousa, kortweg Hugo Sousa, is een centrale verdediger die ook op beide flanken kan worden uitgespeeld. De 22-jarige Portugees werd opgeleid bij FC Porto en trok op zijn negentiende naar het Roemeense FC Brasov, waarmee hij debuteerde op het hoogste niveau. Via de Cypriotische clubs AEL Limassol en AEP Paphos kwam Hugo Sousa in juli 2013 bij Sporting Lissabon terecht, waar hij 22 keer met het B-elftal aantrad in de Portugese tweede klasse.

Hugo Sousa doorliep de jeugdreeksen van de Portugese nationale ploeg en stond afgelopen winter nog in de belangstelling van de Griekse topclub Panathinaikos. Duelkracht, technisch vermogen en snelheid zijn zijn voornaamste kwaliteiten. Sousa krijgt bij Waasland-Beveren rugnummer 27. Hij is zaterdag nog niet speelgerechtigd voor de wedstrijd tegen Lierse.

20140828_142511plat