Go back

W-B – K. Lierse SK: selectie & voorbeschouwing

Tekst: Ward Callens & Birger Vanduyfhuys - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

Op zaterdag 30 augustus (aftarp: 20.00 u.) ontvangt Waasland-Beveren K. Lierse SK op de Freethiel. Deze wedstrijd van de zesde speeldag in de Jupiler Pro League staat onder leiding van scheidsrechter Alexandre Boucaut. W-B gaat tegen de Pallieters op zoek naar de eerste driepunter van het seizoen en rekent daarvoor mede op de steun van het thuispubliek. Met onze grote ’terug-naar-schoolactie’ (lees hier meer) zullen alvast heel wat jongeren de weg naar het Freethielstadion vinden. Voor aanvang van de wedstrijd vindt trouwens het jeugddefilé van de onderbouw (U6 t.e.m. U12) plaats.

Vorig seizoen troffen W-B en Lierse elkaar 4 keer, 2 keer in de reguliere competitie en 2 keer in Play-Off II. Zowel geel-blauw (3-1 en 2-0) als geel-zwart (1-0 en 4-2) won zijn beide thuisduels. Lierse en Waasland-Beveren waren aan elkaar gewaagd vorig jaar. Aan het einde van de reguliere competitie telde de Lierenaars 1 punt meer in het eindklassement. In Play-Off II groep 2A eindigde W-B laatst met 4 punten, 2 punten minder dan Lierse.

Waasland-Beveren en Lierse bevinden zich dit seizoen na 5 speeldagen onderaan de rangschikking. De Pallieters verzamelden tot dusver 4 punten, onze Leeuwen 2. Beide teams zullen dus maar wat graag met de 3 punten gaan lopen na de wedstrijd van zaterdag. Lierse kan voor de partij geen beroep doen op de geschorste Ahmed El Messaoudi. Centrale verdedigers Arjan Swinkels en Ludovic Buysens liggen in de lappenmand. Stanley Menzo zal dus een onuitgegeven achterhoede op de mat moeten brengen.

Bij W-B kan Ronny Van Geneugden geen beroep doen op de geblesseerde Aboubakar Oumarou en Cédric D’Ulivo, die vandaag zijn vijfentwintigste verjaardag mag vieren (zaterdag is het de beurt aan David Destorme). Wouter Corstjens is twijfelachtig met hinder aan de enkel. Voorts behoort Jonathan Rowell voor het eerst dit seizoen tot de wedstrijdkern. De nieuwe aanwinsten Arthur Irawan en Hugo Sousa zijn nog niet speelgerechtigd.

 

Selectie Waasland-Beveren: Rogiest, Corstjens (?), Cale, Robson, Bojovic, Hubert, Addy, Henkens, Vukusic, Maric, Ibou, Rowell, Emond, Destorme, Steppe, Blondelle, Vermeulen, Kyeremeh, Coosemans, Luyckx, Deflem.

Geblesseerd: Oumarou, D’Ulivo

Niet speelgerechtigd: Sousa, Irawan