Go back

Eerste driepunter voor W-B: 2-0-winst tegen Lierse

Tekst: Ward Callens - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

Waasland-Beveren heeft zijn eerste overwinning van het seizoen geboekt. Het won met 2-0 tegen Lierse, dat de nieuwe rode lantaarn is. Doelpunten in de eerste helft, kaarten in de tweede. Zo zouden we de wedstrijd tegen Lierse SK kort kunnen omschrijven. Robson en Emond zorgden voor de Beverse goals, na de pauze werd de match ontsierd door 3 rode kaarten. 

De belangen waren groot in de partij tussen Waasland-Beveren en Lierse SK, 2 teams die na een matige seizoensstart in de onderste regionen van de competitie vertoeven. W-B had nog niet gewonnen en daar moest tegen de Pallieters verandering in komen. Voor aanvang van de wedstrijd werd tapper Walter Van Doren nog gehuldigd als beste tapper van de Jupiler Pro League, een titel die hij verdiende door de Jupiler Draught League te winnen. Het jeugddefilé van de onderbouw en de terug-naar-schoolactie lokten dan weer heel wat jonge supporters naar de Freethiel.

Trainer Ronny Van Geneugden voerde één wijziging door in zijn basiself ten opzichte van vorig weekend: Renaud Emond begon in de basis ten koste van Ante Vukusic. De jonge Waal opende na een achttal minuten de debatten met een eerste kans die in hoekschop werd gekeerd. De corner die volgde belandde via het hoofd van Mijusko Bojovic bij Robson, die van dichtbij raak trof: 1-0 en W-B voor het eerst aan de leiding dit seizoen. De reactie van Lierse bleef niet lang uit: Karim Hafez, schietgraag zaterdagavond, met een mooie actie en een afgeblokt schot.

BBB_2968plat

Wat verder dan enkele halve kansen kwamen beide ploegen daarna niet meer: bij W-B kopte Bojovic nog naast en schoot Robin Henkens over doel, bij Lierse konden onder anderen Hernan Losada en Hafez hun pogingen niet kadreren. Net voor de pauze gooide Milos Maric het leer in de zestien, Renaud Emond reageerde het snelst op de kopbal van David Destorme en tikte van kortbij de 2-0 tegen de touwen. Een efficiënt Waasland-Beveren mocht zo de rust in met een dubbele voorsprong.

Na de pauze gingen de bezoekers meteen op zoek naar de aansluitingstreffer. Losada had een aardig schot in huis, de redding van Colin Coosemans mocht er eveneens wezen. Ook Hafez bracht zichzelf een paar keer in schietpositie, maar zijn kanon stond slecht afgesteld. Na een zeer lichte rode kaart voor David Destorme op het uur kreeg geel-blauw het even moeilijk, al had het ook nog een prima kans via Ibou Sawaneh, die vanuit een scherpe hoek op de vuisten van Igor Berezovskyi trapte. Een kwartier voor de pauze moest ook Lierse met 10 spelers voort na een eveneens vrij lichte rode kaart voor de pas ingevalen Faysel Kasmi. De Lierenaars zouden de wedstrijd nog met z’n negenen eindigden na een tweede geel karton voor Ramy Bensebaini.

BBB_3103plat

Lierse, bij momenten voetballend erg goed, was in de slotfase niet meer in staat om een vuist te maken. De thuisploeg kon nog een paar keer gevaarlijk tegen prikken. Een snel uitgevoerde counter eindigde bij Emond, die een tweede treffer nog niet verhinderd zag worden door Berezovskyi. In blessuretijd gunde Van Geneugden Emond een applauswissel en belofte Gyamfi Kyeremeh zijn eerste minuten in de Jupiler Pro League. De zege was na de tweede Beverse treffer nooit meer in gevaar gekomen. Dankzij de eerste driepunter van het seizoen geeft W-B de rode lantaarn door aan Lierse. Die eerste overwinning werd overigens in stijl gevierd door supporters én spelers.

BBB_3176plat

Waasland-Beveren: Coosemans; Bojovic, Robson, Corstjens, Addy; Destorme, Hubert, Maric; Henkens, Emond (92′ Kyeremeh), Ibou (84′ Blondelle)

K. Lierse SK: Berezoskyi; Traore, Ngawa, Bensebaini, Hanin; Wanderson, Wils (64′ Vellios), Zizou (73′ Kasmi), Hafez; Losada, Keita

 

Doelpunten: 8′ Robson 1-0, 44′ Emond 2-0

Gele kaarten: 43′ Bensebaini, 45′ Maric, 66′ Ngawa, 66′ Corstjens, 84′ Ibou, 85′ Losada, 90′ Bensebaini

Rode kaarten: 62′ Destorme, 77′ Kasmi, 90′ Bensebaini

Scheidsrechter: Alexandre Boucaut

Toeschouwers: 5.725