Go back

Ronny Van Geneugden: “Fantastisch geel-blauw legioen”

Tekst: Ward Callens - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

“We vonden dat we de voorbije weken in bepaalde matchen te weinig gekregen hebben dan dat we eigenlijk verdienden”, opende Ronny Van Geneugden zijn nabeschouwing van Waasland-Beveren – Lierse SK tegenover┬áde pers. “Deze wedstrijd was dan ook levensbelangrijk om ons harde werk te zien resulteren in puntengewin.”

“Lierse is misschien wel de best voetballende ploeg van de Jupiler Pro League, met goed positiespel en veel technisch vermogen. We wisten dus dat het belangrijk was om weinig ruimte weg te geven en om op het juiste moment gevaarlijk te kunnen zijn en te scoren. De 1-0-voorsprong speelde natuurlijk in onze kaart voor het vervolg van de eerste helft, waarin we wel te weinig toonden in balbezit. Dat probeerden we in de rust bij te sturen en vroegen de spelers de bal meer in de ploeg te houden en de voorsprong te verdedigen.”

Tot op het uur had W-B zijn zaakjes op orde met een dubbele voorsprong, tot David Destorme vroegtijdig naar de douches werd verwezen. “Die rode kaart voor Destorme kwam wat uit de lucht gevallen in de scrimmage”, oordeelde Van Geneugden. “Spijtig dat er in de tweede helft drie rode kaarten vielen, maar ik ben ervan overtuigd dat die vanuit de bond met de mantel der liefde bedekt zullen worden.”

Van Geneugden hield uiteraard een positief gevoel over aan de zege, niet alleen voor spelers en omkadering, ook voor de supporters. “De ontlading bij de supporters was erg groot. In Anderlecht steunden ze ons al fantastisch en begonnen ze zelfs de ploeg toe te zingen een paar minuten voor het einde van de wedstrijd. Dit is een geel-blauw legioen dat de club door dik en door dun blijft steunen. Ik ben blij dat we hen tegen Lierse 90 minuten ons respect hebben kunnen tonen en dat we daarna nog samen konden vieren. Dat is de enige manier om nog meer naar elkaar toe te groeien”, dixit Van Geneugden.