Go back

ZULTE WAREGEM TREKT OP DE FREETHIEL AAN HET LANGSTE EIND

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto's: Brent Jolie

Nadat Salech in de beginfase de lat trof, kwam Essevee al snel in de partij via Traoré op voorsprong. Gano verdubbelde vlak voor rust de score. In de tweede helft ging geel-blauw op zoek naar de aansluitingstreffer, maar het was Machado die de 0-3-eindstand vastlegde.

SKB begon gretig aan de wedstrijd. Ismaheel zette perfect voor, de kopbal van Salech spatte uiteen op de dwarslat. In de herneming moest Bostyn redding brengen op een uithaal van Moistsrapishvili. De bezoekers reageerden onmiddellijk met een eerste snedige counter. De wilde trap van Traoré ging ver naast.

Vijf minuten later bleef diezelfde Traoré wel koelbloedig. Oog in oog met Reus plaatste hij het leer in de verste hoek: 0-1. Drie minuten later een nieuwe aanval van Essevee. Gelukkig voor SKB was de pass van Traoré richting Vormer niet op maat. Geel-blauw was na het openingsdoelpunt even het noorden kwijt. Vossen kreeg centraal voor doel te veel vrijheid, zijn uithaal eindigde op de dwarsligger.

Zulte Waregem liet de bal aan onze Leeuwen en ving SKB in blok op. In de 25ste minuut vond Limbombe Salech voor doel. De kopbal van de spits ging naast. Bij een tegenprik vond Bagan Vormer voor doel, de deviatie van de Nederlander ging over.

SKB reageerde door Koyalipou te lanceren, Seigers kon de bal in extremis in hoekschop werken. Een nieuwe kopbal van Salech ging voorlangs. Aan de overzijde moest Wuytens bij een tegenaanval lijf en leden in de strijd gooien om Traoré van een tweede treffer te houden. Twee minuten voor rust was het toch raak voor de bezoekers. Gano kopte een gemeten voorzet van Traoré voorbij Reus: 0-2, meteen ook de ruststand.

Coach De Decker bracht bij de rust Çukur en Filipovic in de ploeg, Salech en Wuytens bleven in de kleedkamer.  SKB trok meteen naar voor, maar toch waren de bezoekers als eerste echt gevaarlijk. Vossen haalde uit, Luiz devieerde in hoekschop. Niet veel later een nieuwe poging van de spits, dit keer bracht Filipovic redding.

Op het uur kwam geel-blauw bijzonder goed weg. Gano kon tot twee keer toe op doel koppen. Zijn eerste poging eindigde tegen het doelhout, zijn tweede werd knap met de voet gestopt door Reus. Ook geel-blauw bleef op zoek gaan naar een doelpunt. Een poging met links van Koyalipou kon Bostyn niet verrassen. Vier minuten later reageerde de doelman opnieuw attent op een kopbal van Limbombe.

Zulte Waregem loerde en brak regelmatig snedig uit. Op één van deze tegenprikken kreeg Gano nogmaals de kans om de 0-3 te scoren, maar Reus bracht spectaculair redding. SKB was niet meer bij machte om het tij te doen keren. In het slot legde Machado nog de 0-3-eindstand vast.

Opstelling SK Beveren:
Reus, Bateau, Luiz, Koyalipou, Ismaheel, Limbombe, Wuytens (46’ Filipovic), Geusens, Salech (46’ Çukur), Moistsrapishvili (59’ Hrncar), Goncalves

Scoreverloop:
12′ 0-1 Traoré
44′ 0-2 Gano
86′ 0-3 Machado