Go back

JONGE LEEUWEN BOEKEN TEGEN RFC LUIK TWEEDE OVERWINNING

Tekst: Bart Leemans & Maarten Van Mieghem - Foto: Geoffrey Auret

Afgelopen vrijdag (22/9) werden onze Jonge Leeuwen voor hun tweede verplaatsing van het seizoen in Luik verwacht. In het Stade de Rocourt wachtte een confrontatie met RFC Luik.

De verplaatsing naar Luik werd door een uitzonderlijke verkeersdrukte een busrit van bijna vier uur. Spelers en staf bereikten het stadion amper zo’n kwartier voor de aftrap.

Met goedkeuring van de scheidsrechter en volgens de reglementering ging de wedstrijd een kwartier later dan gepland van start. We wensen bij deze de thuisploeg nogmaals uitdrukkelijk te bedanken voor het begrip dat ze toonden voor deze onvoorziene omstandigheid. Na een aangepaste, intensieve opwarming waren onze youngster klaar voor de strijd.

Dit keer blikt Assistent-coach Bart Leemans voor ons terug op de partij:

“Het wedstrijdbegin kende een snelle start met een eerste kans voor de thuisploeg, een bal belandde op het dak van het doel. De eerste tien minuten was het voor onze Jonge Leeuwen vooral zaak om de wedstrijd te controleren gezien de moeilijke omstandigheden waarmee ze voorafgaand aan de partij werden geconfronteerd. Mertens gaf na een aanvallende actie en dito voorzet Ertürk zijn eerste kans, zonder succes. Vanaf dat moment hadden we een open partij waarin we op regelmatige basis voor dreiging konden zorgen. Soumahoro, Rietdijk, Mertens en Ertürk waren echter niet efficiënt in de afwerking. Ook de thuisploeg ging haar kans via Doukoua en Konate. Toch lagen we zelf aan de basis van de achterstand. Vijf minuten voor de rust werd een onzorgvuldige terugspeelbal onderschept door een thuisaanvaller die in twee pogingen de bal tegen de netten zag gaan. Een doelpunt langs één van beide kanten zat er aan te komen, maar toch was het even slikken voor onze jongens door de manier waarop het tegendoelpunt tot stand kwam.”

“De pauze gaf onze Jonge Leeuwen de kans om zich voor te bereiden op de tweede helft. De thuisploeg dwong als eerst een grote doelkans af, een schot eindigde op de dwarsligger. SKB reageerde meteen aan de overzijde. Flankaanvaller De Weerdt leverde een mooie voorzet af tot bij de ingelopen Soumahoro, maar zijn inzet aan de tweede paal ging nipt naast. Ertürk ging zijn kans na een individuele actie, opnieuw vloog de bal langs de verkeerde kant van de paal naast. Op het uur was het gelukkig wel raak. Op hoekschop van El Majdoub lukte Khatir met een kopbal de gelijkmaker. Het geloof in meer groeide. De ingevallen Lu Junhui zette zich fraai door op zijn flank. De snelle voorzet verraste Ertürk die zijn kopbal in de armen van de doelman zag eindigen. Diezelfde Lu Junhui deed zijn loopactie kort nadien nogmaals over. Na een eerste doelpoging van Ertürk kon invaller El Haddaoui, die goed was gevolgd, de voorsprong in het dak van het doel knallen. Door de krappe voorsprong bleef de wedstrijd spannend tot het laatste fluitsignaal. Luik zocht naar de gelijkmaker, maar het was vooral Lu Junhui die zich liet opmerken. Helaas lukt het hem niet zijn prima invalbeurt te bekronen met een doelpunt. Zijn poging eindigde op de thuisdoelman.”

Onze Jonge Leeuwen behaalden zo een nipte, maar verdiende overwinning in een wedstrijd waarin beide ploegen op een sportieve manier veel strijd leverden. Gezien de langdurige heenrit deed het onze jongens deugd de overwinning mee te kunnen nemen op hun late terugreis naar Beveren.

Opstelling SK Beveren:
Beniest, Khatir, Mertens (79’ Capa), Willems, Rietdijk, De Weerdt (79’ Lu Junhui), Tallal, Soumahoro (79’ El Haddaoui), El Majdoub (69’ Johnson), Lully, Ertürk.