Go back

SKB SPEELT IN EXTRA OEFENDUEL GELIJK TEGEN ANDERLECHT

Tekst & foto's: Maarten Van Mieghem

SKB nam het vandaag in het eigen Freethielstadion in een vriendschappelijk oefenduel op tegen RSC Anderlecht. Ondanks talrijke kansen voor de thuisploeg, kwamen de bezoekers op voorsprong via Arnstad. Vlak voor rust verdubbelde Vazquez de voorsprong. Anderlecht speelde na rust vrank en vrij, maar het was geel-blauw dat wist te scoren. Koyalipou was de doelpuntenmaker van dienst, in het slot van de partij liet hij de netten twee keer trillen. Eindstand: 2-2.

SKB begon vanmiddag het best aan de partij. Coosemans moest twee keer attent reageren op pogingen van Koyalipou en Servais. Op het kwartier een nieuwe kans voor Koyalipou. De spits duwde het leer over, nadat Dassy hem in één tijd voor doel wist te vinden. Niet veel later klemde Coosemans een lage schuiver van Servais.

In de 25ste minuut dreigden de bezoekers voor het eerst. Deman verwerkte een uithaal van Stroeykens spectaculair in hoekschop. Aan de overzijde zette Koyalipou zich goed door, zijn uithaal vloog over.

Hoewel geel-blauw veruit de meeste kansen bij elkaar voetbalde, was het Anderlecht dat op voorsprong kwam. Arnstad kreeg te veel tijd om uit te halen, de Noor zocht en vond de verste hoek: 0-1. Na dit doelpunt namen de bezoekers de partij in handen. Deman moest redding brengen op een nieuwe uithaal van Arnstad, ook op een afstandsschot van Masscho reageerde onze goalie gevat.

Vlak voor rust kon Anderlecht na een snelle tegenaanval de voorsprong verdubbelen, Vazquez was de doelpuntenmaker: 0-2. In het slot van de eerste helft vloog een kopbal van Koyalipou in de bots nog over, Coosemans bracht redding op een uithaal van Servais. Ruststand: 0-2.

Anderlecht kwam het felst uit de kleedkamer. Filipovic moest Arnstad meteen tot twee maal toe afblokken. Een kopbal van Vazquez ging naast, een frivool hakje van de Nederlander eindigde in de handen van Deman. Aan de overzijde hield Coosemans Koyalipou andermaal van een doelpunt. Vijf minuten later knalde de spits nogmaals over.

Op het uur verschenen Mertens en Khatir tussen de lijnen, Kyeremateng en Servais gingen naar de kant. Deman bleef ondertussen attent keepen. De doelman zweefde een krul van Dreyer uit doel en hij hield ook Degreef met een voetveeg van een doelpunt.

Aan de overzijde was de ingevallen Trari meteen dreigend, Koyalipou kon een scherpe voorzet van de flankspeler in doel duwen: 1-2. SKB ging in het slot nog op zoek naar de gelijkmaker. Die viel uiteindelijk nog in de allerlaatste seconden van de partij. Na druk zetten van Trari belandde de bal bij Koyalipou, de spits knalde het leer vervolgens onhoudbaar in de winkelhaak: 2-2, meteen ook de eindstand.

Opstelling SK Beveren:
Deman, Luiz, Koyalipou, Servais (63’ Khatir), Kyeremateng (63’ Mertens), Çukur, Ismaheel (74’ Trari), Dassy, Fall Ndour, Filipovic, Moistsrapishvili (86’ Ertürk)

Scoreverloop:
29’ 0-1 Arnstad
41’ 0-2 Vazquez
79’ 1-2 Koyalipou
90’ 2-2 Koyalipou