Go back

SKB BEKERT VERDER NA 0-1 OVERWINNING TEGEN VIRTON

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto's: Brent Jolie

Onze Leeuwen trokken vandaag naar het uiterste zuiden van ons land om het in de beker op te nemen tegen Virton. SKB voetbalde in de eerste heflt heel wat kansen bij elkaar, Coopman zette geel-blauw op voorsprong. Na rust ging onze Leeuwen op zoek naar een tweede doelpunt, maar doelman De Ridder en het doelhout verhinderden dat. Deman bleef attent en behield de nul. Eindstand: 0-1.

SKB toonde in de beginfase, ondanks de hitte, meteen drang naar voor. Toch was het een kwartier wachten op een eerste kans. Een hoekschop van Servais werd door Goncalves richting doel gekopt, een inglijdende Bateau kon onvoldoende bij de bal.

Na 21 minuten kreeg Verstraete wat vrijheid om uit te halen. Zijn pegel vloog een half metertje over. Vijf minuten later kon ook Servais op doel besluiten, maar hij kraakte zijn schot. Ook Goncalves had zin in een afstandsschot, doelman De Ridder liet zich niet verrassen. Amper twee minuten later krulde Hrncar een voorzet op het hoofd van Salech. De kopbal van de spits belandde met een bots in de handen van de thuisgoalie.

In de 36ste minuut viel het verdiende doelpunt dan toch! Servais legde perfect af voor Coopman, de aanvallende middenvelder aarzelde niet en knalde de bal met links voorbij De Ridder: 0-1. In het slot van de eerste helft gingen Salech en Verstraete nog hun kans, maar hun pogingen misten het kader. Virton zette hier buiten een mislukte poging van Mboyo niets tegenover. Ruststand: 0-1.

De eerste kans na rust kwam op naam van Verstraete. Na een knappe collectieve aanval kon de middenvelder uithalen, zijn schot vloog over. Het spelbeeld van de eerste helft herhaalde zich echter niet. Virton begon vinniger aan de tweede helft, een kopbal van Mboyo ging voorlangs.

In de 57ste minuut leek Ismaheel Hrncar op weg te zetten naar de 0-2, maar de Slowaak besloot naast. Niet veel later kwamen Geusens en Kyeremateng in het team ten koste van Luiz en Servais. Virton gaf de bal aan onze Leeuwen om zelf scherp te kunnen counteren. Op één van deze tegenprikken belandde het leer bij thuisspeler Gomes die kon draaien en afdrukken. Deman was attent en pakte uit met een prima redding.

In minuut 73 had de ingevallen Kyeremateng iets heel erg moois in gedachten. De spits haalde vanop ruime afstand uit, zijn knal spatte uiteen op de dwarsligger. Jammer! In het slotkwartier liet coach De Decker Limbombe debuteren, ook Fall Ndour kwam nog tussen de lijnen.

Negen minuten voor tijd volgde een nieuwe kans voor Kyeremateng, thuisdoelman De Ridder pakte uit met een prima reflex. De kleine voorsprong zorgde voor spanning tot in het slot, maar SKB slaagde erin de partij volwassen uit te spelen. Eindstand: 0-1.

Opstelling SKB:
Deman, Bateau (77’ Fall Ndour), Luiz (63’ Geusens), Servais (63’ Kyeremateng), Ismaheel (88’ Corryn), Salech, Hrncar, Filipovic, Verstraete, Coopman (77’ Limbombe), Goncalves

Scoreverloop:
36’ 0-1 Coopman