Go back

SKB PAKT TEGEN SL16 EERSTE DRIEPUNTER VAN HET SEIZOEN

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto's: Brent Jolie

Amper zes minuten had nieuwkomer Salech nodig om de Beverse supporters een eerste keer te doen juichen. Nadien voetbalde SKB kans na kans bij elkaar, maar het was wachten tot de extra time om zeker te zijn van de overwinning. In het absolute slot devieerde Luiz een inzet van Ismaheel tegen de touwen. Eindstand: 2-0.

Coach Wim De Decker dropte Yousef Salech meteen in de basis. De nieuwkomer wou zich duidelijk onmiddellijk laten opmerken, want al na amper vijf minuten spelen dwong de spits een eerste hoekschop af. Geusens zocht en vond de sterke aanvaller meteen opnieuw aan de tweede paal. Nog even zat de dwarsligger in de weg, maar in de rebound deed Salech de netten wél trillen: 1-0. Wat een start!

Na 17 minuten spelen meteen nieuw gevaar van Salech. Dit keer probeerde hij doelman Epolo met een uithaal te verschalken, de SL16-goalie duwde in hoekschop. SKB ging onmiddellijk op zoek naar een tweede doelpunt. Epolo bracht opnieuw redding op een vrije trap van Geusens, niet veel later werd ook een poging van Koyalipou afgeblokt.

Op het halfuur belandde de partij in een stroomversnelling. Epolo moest alles uit de kast halen om Salech van een tweede doelpunt te houden. Aan de overzijde verscheen Ruvalcaba plots oog in oog met Reus, de Mexicaan was schijnbaar te verrast en besloot naast. Meteen na deze fase kon Koyalipou nogmaals uithalen, zijn pegel ging hoog over.

In het slot van de eerste helft bleven de kansen zich opstapelen voor geel-blauw. Epolo gooide lijf en leden in de strijd bij een nieuwe kans voor Koyalipou, een uithaal van Geusens ging over en een poging tot lob van Salech eindigde in de handen van de doelman. Ook SL16 was nog dicht bij een doelpunt. Een kopbal van Noubi ging maar nipt naast. Ruststand: 1-0.

Na rust meteen gevaar van de bezoekers. El Fanis bracht prima voor, gelukkig voor geel-blauw stond geen enkele SL16-speler op de goede plek om in te tikken. Aan de overzijde belandde een gekraakt schot van Koyalipou aan de tweede paal bij Salech, zijn deviatie ging naast.

Geel-blauw voetbalde kans na kans bij elkaar. Na een prima aanval via Coopman en Hrncar besloot Koyalipou naast, een lage uithaal van Geusens werd gepakt door Epolo. Niet veel later ging ook een poging van Corryn een halve meter naast het doel, Hrncar besloot in het zijnet. SL16 loerde ondertussen voortdurend op de counter. Op één van deze tegenprikken besloot Ruvalcaba in het zijnet.

Met nog twintig minuten voor de boeg zette Salech zich nogmaals goed door, Epolo lag opnieuw in de weg. SL16 bleef op de loer liggen, Reus moest redding brengen op een trap van Ghalidi. Aan de overzijde werd bij een nieuwe aanval Geusens gevonden, de uithaal van de jonge Limburger ging bijzonder nipt naast.

Uitkijken bleef de boodschap, de pas ingevallen Filipovic moest meteen gevat ingrijpen. In het slot van de partij steeg de spanning. Salech en Çukur kregen nog meerdere kansen, maar uiteindelijk brak Ismaheel de ban. Toch kwam zijn naam niet in de tabellen, Luiz devieerde zijn uithaal in doel: 2-0. De Freethiel slaakte een zucht van opluchting.

SKB pakte vanavond tegen SL16 meer dan verdiend de overwinning, geel-blauw voetbalde maar liefst 36 doelpogingen bij elkaar.

Volgende week staat er bekervoetbal op het programma. Op zaterdag 9 september nemen onze Leeuwen het om 19.00 uur op tegen RE Virton. Tickets zijn beschikbaar via skb.roboticket.com!

Opstelling SK Beveren:
Reus, Bateau, Koyalipou (65’ Ismaheel), Wuytens, Geusens, Salech, Hrncar (85’ Çukur), Corryn, Verstraete, Coopman (73’ Luiz), Goncalves (85’ Filipovic)

Scoreverloop:
6′ 1-0 Salech
90+1’ 2-0 Luiz