Go back

PATRO EISDEN – SK BEVEREN (26/8): VOORBESCHOUWING + SELECTIE

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Brent Jolie

Morgen (26/8) wacht SKB voor haar wedstrijd van de derde speeldag een lange busrit naar het verre Maasmechelen. Om 20.00 uur nemen onze Leeuwen het in het Patrostadion op tegen Patro Eisden.

Scheidsrechter van dienst is Dunken Van de Velde. Hij zal worden bijgestaan door de heren Kristof Borms en Maarten Toeback. De vierde official is Hannes De Couvreur.

Opgelet! Voor deze wedstrijd geldt een verplichte buscombiregeling.

VOORBESCHOUWING

Geel-blauw moet zich voorlopig tevreden stellen met één schamel punt. Na de nederlaag op de openingsspeeldag dreigde het onheil vorige week opnieuw na de vroege uitsluiting van doelman Reus. SKB knokte zich echter met veel wilskracht naar een punt tegen Seraing. Het doorzettingsvermogen dat onze Leeuwen aan de dag legden, werd ten zeerste gesmaakt door de thuisaanhang. Het zorgde ervoor dat ze ondanks een dubbel gevoel het veld alsnog met opgeheven hoofd konden verlaten.

Promovendus Patro Eisden miste haar start niet. Het won op speeldag 1 van Deinze. In het absolute slot zorgden doelpunten van Renson en Schuermans voor een geweldige binnenkomer in de Challenger Pro League. Vorige week bleek Lierse een maatje te sterk voor de Limburgers. De Pallieters versloegen Patro in eigen huis met 2-1.

SELECTIENIEUWS

Coach De Decker kan morgen opnieuw rekenen op verdediger Filipovic. Zijn blessure behoort tot het verleden. Ook Beau Reus kreeg begin deze week goed nieuws te horen. Na de vroege rode kaart tegen Seraing was het wachten op de beoordeling van het bondsparket. Dat bestrafte de doelman met een extra speeldag, weliswaar met uitstel. Hierdoor kan de Nederlandse goalie morgen gewoon zijn plaats onder de lat innemen.

Voor de partij van de derde speeldag tegen Patro Eisden rekent onze T1 op onderstaande negentien Leeuwen.