Go back

JONG GENK – SK BEVEREN (13/8): VOORBESCHOUWING + SELECTIE

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Geoffrey Auret

Gisteren trok de Challenger Pro League zich al op gang, morgen spelen onze Leeuwen eindelijk hun langverwachte seizoensopener tegen Jong Genk. De wedstrijd vindt plaats in stadion De Leunen te Geel. Om 13.30 uur fluit scheidsrechter Ken Vermeiren de partij op gang. Hij zal worden bijgestaan door de heren Michael Geerolf en Kevin Debeuckelaere. Anthony Letellier is de vierde official van dienst.

VOORBESCHOUWING

Op de openingsspeeldag van het nieuwe seizoen wacht geel-blauw een verplaatsing naar Geel. Na de terreinperikelen van vorig seizoen besloot Genk op zoek te gaan naar een andere stek voor het U23-team. In Geel vonden ze met het Leunenstadion een geschikte oplossing.

Bij de start van de competitie is het altijd wat koffiedik kijken. In een voorbereiding wordt immers vaak geëxperimenteerd. Opvallend: beide teams namen het in hun voorbereidingscampagne op tegen ADO Den Haag. SKB won met 2-1, Jong Genk verloor met 3-0. Het wordt afwachten of deze resultaten een correcte graadmeter blijken te zijn.

Vorig seizoen namen onze Leeuwen het in oktober een eerste keer op tegen de Limburgers. Thuis trok geel-blauw relatief makkelijk aan het langste eind. Barry opende al in de eerste minuut de score, nog voor halverwege de eerste helft verdubbelde Mbokani de stand vanop de penaltystip. Een kwartier voor tijd legde opnieuw Barry de 3-0-eindstand vast.

In de tweede confrontatie eindigde de wedstrijd op een gelijkspel. Dit tweede duel werd, omwille van de eerder vernoemde stadionperikelen, eveneens afgewerkt op de Freethiel. Nadat geel-blauw de score opende via Mbokani, bogen Geusens en Cutillas de achterstand om naar een 2-1-voorsprong. Eén minuutje voor tijd lukte Ribeiro alsnog de gelijkmaker. Eindstand: 2-2.

Het wordt uitkijken of nieuwkomer Geusens ook voor geel-blauw tegen zijn ex-club tot scoren kan komen!

PRAKTISCHE INFO

Voor deze wedstrijd geldt geen verplichte combiregeling. Tickets kosten €15 (volwassene) en €10 (-18). De ticketverkoop verliep bijzonder goed. Na overleg werden extra tickets beschikbaar gesteld. Meer info kan u terugvinden op DEZE pagina.

SELECTIE

Voor de seizoensopener tegen Jong Genk selecteerde onze T1 onderstaande 19 namen.