Go back

SKB BOTST OP OPENINGSSPEELDAG OP GENKSE MUUR

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto's: Brent Jolie

Onze Leeuwen zijn er vanmiddag niet in geslaagd om met puntengewin huiswaarts te keren. Jong Genk kwam in de eerste helft op voorsprong. Na rust zocht SKB tevergeefs naar een gaatje in de thuisdefensie. Filipovic kwam nog het dichtst bij een doelpunt, zijn kopbal strandde op de paal. Eindstand: 1-0.

SKB eiste in de beginfase meteen de bal op. Toch was het Jong Genk dat een eerste kans wist te versieren. Na een snelle tegenaanval trapte Abid onbesuisd naast. Op het kwartier trok Kyeremateng zich op gang. De Duitser verstuurde een prima pass richting de aanstormende Koyalipou, een thuisverdediger kon in extremis nog in hoekschop werken.

Vijf minuten later een nieuwe aanval van de thuisploeg. Karetsas lanceerde een schitterende dieptepass in de loop van Kelvin John. De aanvaller bleef oog in oog met Reus ijzig kalm: 1-0. Na de openingstreffer trok Jong Genk zich terug, het balbezit was voor geel-blauw.

Veel kansen vielen er echter niet te noteren. Een harde knal van Verstraete vloog een metertje naast de kruising. Aan de overzijde kende Reus geen problemen met een botsende bal van Van de Perre.

In het slot van de eerste helft ging Kyeremateng alleen op het Genkse doel af. Manguelle trok aan de noodrem, Vermeiren toonde hem terecht de rode kaart. De daaropvolgende vrije trap van Ismaheel eindigde in de muur. Ruststand: 1-0.

Coach De Decker greep in bij de rust en voerde een driedubbele wissel uit. Everton, Koyalipou en Coopman verlieten het veld. Çukur, Geusens en Corryn waren de vervangers.

SKB trok onmiddellijk naar voor. Ismaheel kon al in de eerste minuut afdrukken, de Nigeriaan raakte het leer echter helemaal verkeerd. Een kopbal van invaller Çukur vloog niet veel later over de dwarsligger. Jong Genk bleef snel uitbreken, Filipovic moest alles in de strijd gooien om Claes het scoren te beletten.

Een erg bedrijvige Ismaheel verscheen in de 56ste minuut plots oog in oog met Penders. De Genkse doelman bracht redding met de voet. In de herneming ging een schot van Verstraete naast. Amper drie minuten later een nieuwe kans voor Ismaheel. De flankaanvaller knalde onbesuisd over.

In de 63ste minuut een nieuwe wissel bij geel-blauw: Servais verving Goncalves. De nieuwkomer liet zich meteen opmerken met een kopbal, Penders kon klemmen. Nog geen minuut later nieuw Bevers gevaar. Filipovic leek te scoren, maar zijn kopbal spatte uiteen op de paal…

Met nog achttien minuten op de klok ging Filipovic naar de kant, Fall Ndour was zijn vervanger. In het slotkwartier lag het spel meermaals langdurig stil, niet bevorderlijk voor het tempo in de wedstrijd.

SKB bleef op zoek gaan naar de gelijkmaker, Jong Genk loerde op de counter. Doelman Reus behoedde zijn team in het slot meermaals voor een dubbele achterstand. Aan de overzijde ontpopte zijn collega zich tot in de extra time tot matchwinnaar. Hij stond pal op pogingen van Hrncar en Ismaheel. Eindstand: 1-0.

Zaterdag (19/8) neemt geel-blauw het thuis op tegen RFC Seraing. De wedstrijd gaat om 20.00 uur van start. Tickets zijn nu reeds beschikbaar via skb.roboticket.com.

Opstelling SKB:
Reus, Bateau, Luiz (46’ Geusens), Koyalipou (46’ Çukur), Kyeremateng, Ismaheel, Hrncar, Filipovic (72’ Fall Ndour), Verstraete, Coopman (46’ Corryn), Goncalves (63’ Servais)

Scoreverloop:
19’ 1-0 John