Go back

WILLEM II TREKT IN ABSOLUTE SLOT AAN LANGSTE EIND

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto's: Geoffrey Auret

SKB nam het vandaag op de fandag op tegen Willem II. Geel-blauw kwam al vroeg in de partij op voorsprong via Koyalipou. De bezoekers bogen de achterstand echter in een mum van tijd om. Oosting scoorde twee keer. Na rust bracht Geusens Beveren met een schitterende vrije trap op gelijke hoogte. In het absolute slot wist Svensson nog te scoren voor de bezoekers. Eindstand: 2-3.

In de eerste minuten van de partij tastten beide teams elkaar wat af. Na negen minuten verscheen Meerveld plots voor het Beverse doel, Reus maakte zich prima breed. Aan de overzijde was het meteen raak voor onze Leeuwen. Coopman krulde de bal schitterend voor doel. Çukur was niet zelfzuchtig en legde de bal met het hoofd panklaar voor Koyalipou. De nieuwkomer miste niet: 1-0.

Nog geen minuut later belandde het leer bij Geusens. De centrale middenvelder zag zijn knal afgeblokt worden. Het sein voor Willem II om door te duwen, want in nog geen drie minuten bogen de bezoekers de achterstand om in een voorsprong. Twee keer was het Oosting die Reus wist te verschalken: 1-2.

SKB probeerde tegen te prikken. Een pass van Çukur met de buitenkant van de voet belandde net niet bij Koyalipou. Niet veel later moest ook Reus nog eens ingrijpen. Zijn vuisten brachten redding op een uithaal van De Waal.

Na deze poging was er lange tijd voornamelijk middenveldspel te zien op de Freethiel. Vijf minuten voor rust trok Ismaheel zich nog eens op gang. De Nigeriaan probeerde Çukur te lanceren, maar zijn pass werd in extremis onderschept. Ruststand: 1-2.

T1 De Decker bracht bij de rust twee verse krachten tussen de lijnen. Corryn en Goncalves kwamen in de plaats van Servais en Wuytens.

Net als in de eerste helft was het ook na rust even wachten op echt grote kansen. Reus kende geen probleem met een vrije trap van Meerveld. Een schitterende lange bal van Geusens richting Çukur kwam net niet aan.

In de 57ste minuut viel er opnieuw een dubbele wissel te noteren. Hrncar en Kyeremateng maakten hun opwachting, Ismaheel en Çukur gingen naar de kant. Op het uur probeerde een bedrijvige Meerveld het met een lage schuiver, zijn poging ging nipt naast.

Twintig minuten voor tijd een nieuwe poging van de bezoekers. De ingevallen Svensson haalde uit, Filipovic gooide succesvol lijf en leden voor de bal.

In de 75ste minuut floot de scheidsrechter voor een overtreding op een bijzonder interessante plek. Geusens eiste de bal op en krulde de vrije trap heerlijk met rechts in de winkelhaak: 2-2.

Geel-blauw ging in het slot op zoek naar het doelpunt van de overwinning. Koyalipou kraakte bij een eerste poging zijn schot, een tweede uithaal ging naast.

Twee minuten voor tijd vergat scheidsrechter De Couvreur te fluiten voor een overtreding op Geusens. Svensson liet de kans niet liggen: 2-3, meteen ook de eindstand van deze partij.

Volgende week gaat de competitie van start. SKB neemt het op zondag 13 augustus om 13.30 uur op tegen Jong Genk. De partij vindt plaats in Geel. Voor deze wedstrijd geldt geen verplichte combiregeling. Tickets zijn nu reeds beschikbaar via skb.roboticket.com.

Opstelling SK Beveren:
Reus, Bateau, Luiz, Koyalipou (87′ Ertürk), Servais (46’ Corryn), Çukur, Ismaheel, Wuytens (46’ Goncalves), Geusens, Filipovic (82’ Fall Ndour), Coopman

Verstraete moest vandaag verstek geven wegens ziekte.

Scoreverloop:
12′ 1-0 Koyalipou
15′ 1-1 Oosting
18′ 1-2 Oosting
75′ 2-2 Geusens
88’ 2-3 Svensson