Go back

SKB WINT VAN ZUSTERCLUB ADO IN TWEEDE OEFENDUEL VAN ZOMERSTAGE

Tekst: Martijn De Jonge - Foto's: Geoffrey Auret

In een kansarme eerste helft wist ADO tien minuten voor de rust de score te openen via spits Sellouki. Na rust ging geel-blauw in twee minuten tijd op en over zusterclub Den Haag. Coopman lukte eerst de gelijkmaker, Çukur duwde luttele minuten later de 1-2 vanop de stip tegen de touwen. SKB speelde de partij vervolgens volwassen uit en keert morgen zo met een overwinning in de tas huiswaarts.

Weinig kansen te noteren in de eerste helft. SKB schoot wel het best uit de startblokken. Na 9 minuten was er een knappe combinatie tussen Taofeek Ismaheel en Goduine Koyalipou. Die laatste werd neergekegeld door een Haagse verdediger, maar de scheids wees tot ieders verbazing niet naar de stip. Wat volgde was een grote portie middenveldvoetbal, zonder loepzuivere kansen.

Tien minuten voor de koffie konden we echter een doelpunt noteren. Na een portie geluk kon de geel-groene nummer negen alleen op doelman Beau Reus gaan. Hij lobde onze goalie perfect en schreef het openingsdoelpunt achter zijn naam: 1-0.

De reactie van SKB liet niet lang op zich wachten. Een gemeten dieptepass van Dylan Dassy zette Ismaheel op weg naar de gelijkmaker. Zijn inzet werd nog in hoekschop gedevieerd door een ADO-verdediger.

De rustpauze werkte inspirerend voor geel-blauw. Het was amper drie minuten wachten op de gelijkmaker. De ingevallen Jay-Dee Geusens speelde de bal perfect tot bij Ismaheel. De Nigeriaan kwam goed naar binnen, maar zag z’n schot afgeblokt worden. Sander Coopman reageerde echter attent en duwde de bal tegen de netten: 1-1!

Amper één minuut later was er een perfecte ruimtepass van Dassy naar invaller Tiago Çukur. De Nederlander werd neergehaald en deze keer floot de scheids wél voor een penalty, meer dan terecht. Çukur zette zich zelf achter de bal en twijfelde niet: 1-2.

Geel-blauw behield de controle en liet zich niet in de val lokken. Het speelde de wedstrijd volwassen uit en eindigt de zomerstage met een overwinning.

Opstelling SKB 1ste helft:
Reus, Wuytens, Dassy, Corryn, Filipovic, Everton, Verstraete, Coopman, Kyeremateng, Ismaheel, Koyalipou

Opstelling SKB 2de helft:
Reus, Wuytens (75’ Khatir), Dassy, Corryn (60’ Hrncar) Filipovic, Geusens, Verstraete (55’ Fall Ndour), Coopman (75’ Ertürk), Kyeremateng (60’ Servais), Ismaheel, Çukur